A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Миттєвості влади

Дата: 15.07.2020 09:09
Кількість переглядів: 474

Фото без описуДобігає до кінця термін скликання теперішнього депутатського корпусу. Було добре, щоб зробити правило – закінчується термін скликання – відзвітуйте перед виборцями.

Але сьогодні можна впевнено стверджувати, що депутатів цього скликання в народі називатимуть децентралізаторами. Адже головний їх здобуток – це утворення Веселівської об’єднаної територіальної громади. Децентралізація – фактично це повернення Магдебурзького права, яке було колись в минулому в Києві.

Магдебурзьке право – це коли більшість податків, фінансів, прав, обов’язків залишається на місцевому рівні, а Києву залишається тільки зовнішня політика, оборона, безпека. Здобутки депутатів цього скликання видно всім веселівцям.

Покращено умови проживання, збережено комунальну установу – центральну лікарню, стабільно працюють школи, дитячі садочки, зроблено багато в освітлені селища, нові тротуарні доріжки, змістовно працює будинок культури і дозвілля, працює веселівське радіо, надається допомога людям, які потрапили в складні життєві обставини.

Наряду з проведенням децентралізації депутати та наша влада за час цього скликання провели велику, системну, важку працю по покращенню водопостачання мешканців громади. З 2015 року, коли селищна рада взяла на свій баланс районний водоканал,  створивши комунальне підприємство «Водоканал» . Були заплановані заходи по відновленню водопостачання. Кожного року із 2015 року по сьогоднішній день зроблено дуже багато. За це дякуємо депутатському корпусу і владі Веселівської громади.

Було проведено декілька громадських слухань, питання покращення водопостачання було на черзі дня депутатів п’ять років поспіль.

Успішне створення Веселівської громади і покращене водопостачання мешканців громади – це два найважливіші здобутки влади, депутатів, виконавчого комітету, апарату селищної ради і особисто селищного голови Кіяшко П.М.

Але я хочу розповісти про роботу депутатського корпусу скликання 2006-2010 років. Сподіваюсь, що депутати кожного скликання ще розкажуть про свою діяльність, і це буде відображено у Веселівському музеї.

Депутати нашого скликання на першій сесії розглянули шляхи вирішення проблемних питань. Спершу вирішили почати роботи з освітлення селища, адже на той час освітлення було лише на центральній вулиці. Селищний голова запропонував створити комунальне підприємство, яке буде безпосередньо його здійснювати. Був придбаний автомобіль – вишка. Розпочались активні роботи по вуличному освітленню. Але тут виникла проблема: РЄМ, обленерго почали вимагати оплату за використання для освітлення опор – стовпів. Петро Миколайович  на це не погодився, нескінчені поїздки до обленерго, Київа,  суди. З того часу у нашому селищі влада не платить гроші за використання стовпів, але скільки на це пішло сил  і зусиль голови …

Депутати були дуже задоволені успіхами по освітленню вулиць. Вони запропонували лозунг цій роботі : «Спільними зусиллями». Так і працювали 5 років під цим девізом. В той же час на будівлю поштового відділення придбали годинник, який прослужив багато років. Але зараз, на жаль, нема можливості його відремонтувати , тому що це підприємство знаходиться на окупованій території Донецька.

Депутат нашого скликання Борисенко І.М. , колишній воїн-афганець запропонував встановити пам’ятник воїнам-афганцям. Селищний голова, депутати, афганці підтримали таку ініціативу. До речі, першим воєнним радником при введенні наших військових в Афганістан, був наш земляк, генерал родом із с. Мала Михайлівка. В нього вистачило сили волі, мужності заявити Москві, що введення наших військових помилкове рішення.

Так в нашому Веселому розпочалась «епоха» пам’ятників, тим паче, що в нас з’явилися місцеві скульптори.  

По вулиці Суворова довгий час не було твердого покриття дороги. За нашого скликання цій вулиці зробили дорожнє покриття, на жаль, у мікрорайоні «Південний» і залізничній станції Ново-Весела залишилась без покриття невелика ділянка вулиці Кутузова. На сьогоднішній день влада робить перші кроки по облаштуванню цієї ділянки.

Депутати нашого скликання звернули увагу на стан кладовищ. Так зробили нову огорожу, ворота, облаштували туалети, місця для накопичення сміття. На Українському кладовищі встановили меморіальний хрест. Депутати запропонували, з метою покращення благоустрою на території кладовища, зробити одноразовий щорічний благодійний внесок на утримання кладовищ з населення. Всі ці роки така робота проводилась КП «Башук» часом активно, часом пасивно. Так у 2019 році благодійні внески надали лише 20 % мешканців.

В мікрорайоні «Південний» була відкрита медична амбулаторія №2. В цьому була велика заслуга голови районної ради Долженка С.В. та селищного голови Кіяшка П.М., головного лікаря Колісника О. М.

Влада, депутати, надали дозвіл громадянам селища на виділення і створення пасовищ у мікрорайоні «Південний» на центральній садибі та на колишньому  радгоспі «Південний», які функціонують і до сьогодні. Дуже хотілося б, щоб селищна влада, керівники Веселівського заводу «СЗМ», по можливості, надавали допомогу по агротехнічному утриманню пасовищ.

На жаль, на сьогоднішній день із життя пішли колишні депутати нашого скликання: Кірічок Людмила Сергіївна – округ №11, Лукашенко Іван Михайлович – округ №16, Гончаров Валерій Павлович – округ № 21. Пам'ять про них залишиться назавжди в наших серцях.

Хочеться побажати нинішнім депутатам, селищному голові Петру Миколайовичу Кіяшку, представникам місцевої влади гідно завершити свою каденцію, проінформувати про зроблене, спрогнозувати роботу на майбутнє і завжди пам’ятати слова Апостола Павла: « Поки є час – робіть добрі справи.»

 

А. Баша

Голова Ради старійшин

Веселівської громади,

Депутат селищної ради 2006-2010рр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь