A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Вітання із святами від працівників Широківського СБК і сільської бібліотеки

Дата: 30.06.2020 08:05
Кількість переглядів: 687

В загальній бібліотеці Одеського державного університету внутрішніх справ розгорнуто книжкову виставку до Дня конституції.http://oduvs.edu.ua/wp-content/uploads/2018/06/media-share-0-02-05-50d25b737d7de3f1d223f2bd61c78b6a1399b5b3601505f3554de9037ff3e32f-595dc5f1-9c52-47d1-a9b6-45fb0e21c282.jpg

Це державне свято щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Основний Закон держави Україна був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.

Спроби прийняти Конституцію в Україні робилися з перших років проголошення незалежності. У 1992-1993 роках під керівництвом першого Президента Леоніда Кравчука був напрацьований перший проект Основного Закону, проте він так і не був прийнятий.

8 червня 1995 року між гілками влади був підписаний Конституційний договір, на підставі якого мала бути розроблена Конституція. У 1996 році була створена спеціальна парламентська комісія під керівництвом депутата Михайла Сироти. 27 червня почався розгляд запропонованого документа у Верховній Раді.

Депутати працювали над проектом, залишаючись у сесійному залі всю ніч із 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали всі спірні статті проекту – про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності в Україні, після чого Основний Закон був остаточно затверджений.

Вважається, що прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина.

Напередодні державного свята - Дня Конституції, працівники Широківського СБК і сільської бібліотеки провели інформаційний захід "Конституція- паспорт моєї держави". Присутні мали змогу оглянути літературу і ознайомитись з історією прийняття Конституції України.

Ми від щирого серця вітаємо вас з наступаючими святами Днем Конституції і Днем Молоді. Бажаємо вам злагоди, добробуту, процвітання, світлого майбутнього і, найважливіше, міцного здоров'я. Бережіть себе і своїх близьких.

 

Працівники Широківського СБК і сільської бібліотеки



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь