A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Зустріч бджолярів з керівництвом Веселівського району

Дата: 01.06.2020 08:36
Кількість переглядів: 468

Фото без опису30 травня під керівництвом заступника голови Веселівської селищної ради Бабарика Сергія Анатолійовича в присутності голови райдержадміністрації Гури Віталія Вікторовича, першого заступника голови райдержадміністрації Морозова Ігоря Володимировича та голови Держпродспоживслужби Остапчук Світлани Володимирівни відбулося засідання з представниками ГО «Спілка бджолярів Веселівського район», на якому підвищену увагу було приділено вирішенню  питання взаємодії аграріїв та пасічників під час польових робіт.

За матеріалами, наданими ГО «Спілка бджолярів Веселівського район», на території району зафіксовані факти масової загибелі бджіл внаслідок недотримання регламентації застосування в навколишньому середовищі токсичних для бджіл речовин.

Для уникнення масового отруєння бджіл необхідно дотримуватись норм чинного законодавства. Громадянам, які займаються розведенням бджіл,  необхідно зареєструвати свої пасіки, повідомити органи місцевого самоврядування, районні управління Держпродспоживслужби про заплановане місце розташування (кочівлю пасіки). Сільгоспвиробники повинні повідомляти про заплановані обробки полів за три доби, вказуючи час, територію обробки, препарат, діючу речовину та способи їх застосування. Здійснювати обробку полів в ранкові та вечірні години.

Одним з взаємовигідних підходів кооперації пасічника та аграрія є налагоджена робота по запиленню ентомофільних культур медоносними бджолами і відповідно збільшення вирощення продукції. До  уваги пасічників пропонуються покрокові дії та примірні зразки документів, які рекомендовано використовувати пасічнику у своїй діяльності. Методичні рекомендації розроблені з метою упередження фактів отруєння бджіл шляхом налагодження комунікативної роботи пасічника та аграрія.

За підсумками обговорень представники ГО «Спілка бджолярів Веселівського район» вирішили створити групу швидкого реагування та резервний грошовий фонд для проведення необхідних першочергових заходів в разі протрави бджіл. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь