Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рік продуктивного очного та дистанційного навчання, творчої діяльності та ефективної роботи педагогічного колективу КЗ «Широківський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ»

Дата: 01.06.2020 07:56
Кількість переглядів: 285

Фото без описуВ останній день освітнього процесу коротко підводимо підсумки цього особливого року. Заклад працював над створенням ефективних умов для  впровадження компетентнісного підходу та інноваційних змін у процесі розбудови освітнього простору.

Навчальна діяльність школярів організовувалась згідно Програм Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і спрямовувалась на формування знань, умінь, навичок школярів, досягнення позитивних результатів навчально-виховного процесу. У НВК функціонували 2 інклюзивні класи - 3 та 5-й, де на чолі вчителів, асистентів, психолога продуктивно навчались відповідно до затверджених програм розвитку четверо дітей з особливими освітніми потребами. В рамках програми «Нова українська школа» було обладнано навчальні кабінети 1 та 2 класів, створено новий освітній простір; забезпечено навчання вчителів початкових класів та адміністрації НВК на тренінгах. У цілому школярами  1-9 класів закладу засвоєний обов’язковий мінімум знань, умінь, практичних навичок, які передбачені державним стандартом  та навчальними програмами. Дистанційне навчання, організоване для всіх учнів на платформі гуглклас, було нелегким, проте  продуктивним. Батьки протягом навчального року, як учасники навчально-виховного процесу, були мудрими помічниками для своїх дітей і партнерами для вчителів, за що ми їм завдячуємо.  Учням школи на кінець 2019-2020 н.р. було виставлено бали відповідно до критеріїв оцінювання навчальних досягнень.

               У роботі з обдарованими та здібними школярами є теж результати. За підсумками навчального року маємо 9 переможців обласних конкурсів, 2 переможців районних олімпіад, 38 переможців районних конкурсів.

           Виховна діяльність закладу була спрямована  на  забезпечення  умов для індивідуального розвитку учнів, стимулювання їхньої творчої активності, найбільш повної самореалізації в різних видах позаурочної діяльності. Для школярів були організовані цікаві заходи: квести, змагання, зустрічі, свята, концерти, Дні, Тижні та Місячники безпеки та Цивільного захисту. Вихованці брали участь у  селищних Різдвяних колядках та щедрівках, підсумковому концерті, присвяченому святу 8 Березня. Школярі та вчителі закладу були активними учасниками художньої самодіяльності сільського Будинку культури. У позакласній діяльності продуктивно працювали 6 гуртків для учнів закладу. Школярі брали участь у багатьох селищних та обласних конкурсах: «Космічні фантазії», «Я - за єдину Україну!», учнівської творчості, в рамках Місячника безпеки, ораторського мистецтва, «Моральний вчинок», «Писанковий рай», «Знай і люби свій край». Як результат, організована виставка учнівських творчих робіт з різноманітними техніками: вишивки, аплікацій, солоного тіста, природного матеріалу, бісеру, витинанки тощо.

      Педагогічний колектив продовжував другий рік роботи з реалізації науково-методичної проблеми закладу «Підвищення якості освіти та формування успішної особистості вихованців НВК через розвиток  професійної компетентності  педагогів» та спрямовував зусилля на вирішення завдань та змісту ІІ етапу роботи над впровадженням моделі науково-методичного супроводу професійного розвитку працівників освіти. Змістовно проведено семінари, педради, засідання шкільних методичних об’єднань, позакласні заходи. Вчитель початкових класів Савчук С.Г. стала лауреатом районного етапу конкурсу «Учитель року 2020».  Протягом навчального року педагоги НВК продуктивно працювали над підготовкою до виставки особистих досягнень та учнів «Вчимося й працюємо в Новій українській школі». Як підсумок, в освітньому закладі організовано  виставку педагогів в рамках НУШ, де представлено сучасний різноманітний інноваційний дидактичний матеріал: інтелекткарти, лепбуки, «Фішбоун», «Діаграма Вена», «Стіна слів», «Ранкові зустрічі», «Читацьке колесо», кубики Блума, «Мій настрій», «Віночок ввічливих слів», «Коло вибору»,  «Куточок настрою», «Дерево успіху», шість капелюхів мислення, учнівські портфоліо, «Дерево рішень», театралізовані маски тощо

            Аналізуючи навчальний рік, ставимо за мету у подальшому  систематично працювати над досягненням позитивних результатів навчально-виховного процесу, підвищенням якості знань учнів з базових предметів навчального плану, впровадженням особистісно-орієнтованого навчання, інформаційно-комунікаційних  технологій, удосконаленням професійної компетентності педагогів, розвитку їхнього творчого потенціалу.

                                             Ліоніла Струкова, заступник директора з НВР



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь