A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Відновлення роботи дитячих садочків у Веселівській громаді

Дата: 26.05.2020 14:08
Кількість переглядів: 671

Фото без описуНа виконання рішення Кабінету Міністрів України та обласної комісії з питань надзвичайних ситуацій, з 25 травня дозволено відновлення роботи закладів дошкільної освіти.

Але, таке рішення органи місцевого самоврядування мають право приймати лише із дотриманням певних вимог та нормативів, які містяться у рекомендаціях Міністерства освіти і науки України.

          26 травня, у залі засідань селищної ради, відбулось засідання робочої групи під головуванням селищного голови Петра Кіяшка.

У роботі взяли участь  представник закладу охорони здоров'я, Держпродслужби, спеціалісти відділу освіти, керівники дошкільних навчальних закладів селищної ради.

          У ході зустрічі прийнято рішення дозволити роботу дошкільних навчальних закладів за умов дотримання певних вимог, які мають забезпечити безпеку та здоров’я, як дітей, що відвідують дитячі садочки, так і їх персоналу.Фото без опису

          Зокрема, має проводитись щоденний температурний скринінг і персоналу, і дітей. Для цього мають бути закуплені безконтактні термометри.         На вході до закладу в кожній групі -  оснащені місця для обробки рук антисептиками.

          Забороняється користування багаторазовими рушниками, м’якими іграшками, килимами з високим ворсом. Обов’язковим є проведення дезінфекції поверхонь кожні 2 години, провітрювання приміщень кожні 15 хвилин, вологе прибирання приміщень після кожної зміни.Фото без опису

          З метою дотримання фізичної дистанції між дітьми, кожен заклад має змінити організацію кімнат для занять, розробити спеціальний план занять з більшою кількістю активностей на свіжому повітрі, мінімізацією безпосереднього фізичного контакту між дітьми, обмеження ігор з використанням додаткового інвентаря.

          Також кожен заклад зобов’язується організувати процес харчування таким чином, щоб кількість дітей, що харчуються одночасно, була якомога меншою.

          Для відвідування дошкільного закладу освіти необхідно надати медичну довідку про стан здоров'я вихованця.

          Враховуючи такі рекомендації та вимоги, відкриття дитячих садків потребує значної кількості часу для підготовки дошкільних закладів освіти.         Інформацію щодо підготовки закладу до відкриття, а також щодо документів, необхідних для відвідування садочку, можна дізнатись у керівника кожного з закладів.

          В умовах карантину просимо батьків приймати рішення про відвідування дитячого садочку дитиною лише у випадку крайньої необхідності.       

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь