Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Тарас Шевченко живе і промовляє…

Дата: 11.03.2020 14:33
Кількість переглядів: 419

Фото без описуУ росяні вінки заплетені суцвіття До ніг тобі, титане, кладемо. Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття. Тебе своїм сучасником звемо. В.Симоненко

Минуло 206 роки від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. Свідченням цього стали  конкурс  читців «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів», проведений бібліотекарем школи Нестеренко О.В. Читання поезій  Т.Г. Шевченка  викликало жваве зацікавлення серед  учнів 3-4 класів, яких підготували учителі початкових класів Баштава О.М., Сєчіна О.В., Крамаренко І.І, Помозова О.М.

На уроках української мови вчитель української мови і літератури Нестеренко Л.М. провела «Хвилинки Кобзаря», наповнивши зміст уроків величними словами  Тараса Григоровича. Літературні вікторини «Незабутній Шевченко», «Що ми знаємо про Шевченка?» відкрили для учнів 8 класу нові сторінки з життя Тараса Шевченка. Діти   із задоволенням  висловлювали  власні  думки,  цитуючи  твори Т.Г. Шевченка. Учні 5-6-х класів із задоволенням стали учасниками квесту «Мовно-літературна мозаїка».  

10 березня  в усіх класах було проведено  єдину виховну годину «Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!».

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь –  допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Ми впевнені, що ці та інші заходи, які відбулися в школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.  І ще раз переконатися, що

Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст.. № 2»

Шкільна Єдина Республіка



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь