Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Психолог КУ «Центр соціальних послуг» проводить тренінг з підвищення самооцінки із соціальними робітниками

Дата: 26.02.2020 13:58
Кількість переглядів: 294

Фото без опису26 лютого, у процесі наради завідуючого відделенням соціальної допомоги вдома Катерини Бондаренко, психолог відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Юлія Нудьга провела тренінгове заняття із соціальними робітниками.

На початку зустрічі психолог прочитала міні-лекцію з питань самооцінки, впевненості у собі та своїх можливостей. Наступним елементом заняття стала вправа «Серветка», метою якої було підвищення комунікативних здібностей учасників. Учасникам необхідно було розірвати серветку на декілька частин, після чого розповісти про себе стільки якостей особистості, скільки у них виявилося відірваних клаптиків паперу. Після закінчення вправи відбулося обговорення, у кінці якого психолог висунула тезу про те, що для того, щоб вміти розповісти про себе, важливо адекватно себе оцінювати.

У продовження зустрічі учасникам тренінгового заняття було запропоновано пройти експрес-діагностику рівня самооцінки особистості, після завершення якої психолог розповіла соціальним працівникам, наскільки важливою є адекватна самооцінка; сприймання себе, своїх достоїнств та недоліків; вміння вірно оцінювати ситуацію та приймати зважені рішення.

Цікавим елементом тренінгу стала вправа «Я такий, який я є», метою якої було сприяння виробленню в учасників більш об’єктивної самооцінки. Присутні малювали чи описували себе так, щоб ніхто не бачив, після чого малюнки збиралися та перемішувалися. У кінці проводилося вгадування зображених осіб та обмін враженнями.

Наприкінці заняття психолог надала інформацію про внутрішні і зовнішні ресурси людини та зауважила, що першим кроком у розвитку почуття впевненості у собі та своїх силах є необхідність повірити у безмежну силу, що знаходиться всередині кожного з нас. Значущим для самооцінки людини є і середовище, де вона знаходиться, і умови праці, і бажання у самовдосконаленні. Психолог підкреслила, що для досягнення бажаного результату важливо уявляти себе зі сторони вже такою, якою хоче бути людина та якби вона вже володіла необхідними якостями. Навіть якщо цей ідеал є недосяжним, до нього можна прагнути і тим самим наблизитися.

Соціальні робітники брали активну участь протягом тренінгового заняття і наприкінці висловили думку про те, що дана тема є актуальною та необхідною для сучасної людини. Психолог підвела підсумок зустрічі та нагадала присутнім, що кожна людина є найголовнішою особою у своєму житті; важливо цінувати себе і намагатися бути собою у будь-якій ситуації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь