A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Міжнародний освітній форум «Цифрова трансформація освіти» у м.Івано-Франківську

Дата: 21.02.2020 14:35
Кількість переглядів: 679

Фото без опису13-15 лютого 2020 року делегація освітян Веселівської громади у складі директорів  шкіл, на чолі з секретарем ради Стогній Р.О., методиста відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради Очеретько Л.М. відвідали  міжнародний освітній форум «Цифрова трансформація освіти» у м. Івано-Франківську.

Для урочистого відкриття та вітання гостей у місті Івано-Франківську на конференцію завітали  Галина Коломоєць,  науковий співробітник відділу цифрової освіти та ІКТ Інституту модернізації змісту освіти, Власта Богдалова, депутат Парламенту Чеської республіки, голова комітету з питань освіти, міський голова Руслан Марцінків та директор департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук.

Модерували захід Павло Козирев, голова Асоціації малих міст України, член робочої групи з питань діджиталізації і впровадження smart рішень «Смарт-сіті та електронна демократія» при комітеті цифрової трансформації Верховної Ради України, Ігор Титаренко, віце-президент ГО «Розумне місто та екосистема», керівник проєкту «Eschools».

До участі у форумі  долучилися понад 500 учасників з різних куточків України. Заходи такого масштабу мають велику користь, адже тут представляється найновіший цифровий контент, який має більше мотивувати дітей до навчання і формувати практичні навички та компетентність.

У рамках форуму проводилися ІІ-а міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в освіті»; виставка «Інноваційні засоби в освіті»; виставка «Освіта в умовах євроінтеграції України – можливості для кожного», а також майстер-класи щодо роботи з новітнім освітнім обладнанням і програмними засобами для закладів освіти.

Під час роботи багаточисельних секцій та майстер-класів презентувалися питання цифрових технологій в освітній діяльності закладів освіти, ІКТ у підвищенні інформаційно-цифрової компетентності педагогів, інновації в освітньому процесі, мультимедійний контент, SТЕАМ-проекти, інноваційні засоби у інклюзивній освіті, цифрові рішення для дистанційної освіти.

Освітня реформа запровадила електронну платформу. Сучасні технології в школі мотивуватимуть дітей до навчання і формуватимуть практичні навички та компетентність. Цифрова трансформація освіти має забезпечити вільний доступу до е-підручників всіх учасників освітнього процесу. Зокрема, зробить освіту більш якісною та доступною для учнів та вчителів сільських місцевостей.      

 Хоча програма форуму була дуже насиченою, ми щовечора знаходили можливість познайомитися з прекрасним містом Івано-Франківськ. Це дійсно  красиве місто, наповнене цікавою історією, яке не залишає нікого із своїх гостей байдужим. Мандруючи вуличками та скверами міста, ми мали можливість помилуватися скульптурами, історичними пам`ятками, красою кованих шедеврів, будинками, зробити фото на згадку.

Cвоїми враженнями учасники форуму поділилися з головою нашої громади Кіяшком П.М. Радує те, що Петро Миколайович  зацікавився унікальним програмним забезпеченням і наступний рік пройде під гаслом: «Інновації в навчанні - не примха, а необхідність».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь