Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Віват усім, хто повернувся з поля брані. З Єгипту, Сирії, Анголи, Сомалі, хто бачив смерть в крутих горах Афгану, і тим, хто не прийшов до рідної землі…

Дата: 14.02.2020 11:01
Кількість переглядів: 357

Фото без описуЛетять, відлітають у вічність роки і скільки б їх не минуло, не зітруть у нашій пам’яті імена воїнів-афганців. День 15  лютого  нічим  у  календарі не  позначений, але  він  особливий, зітканий з багатьох кольорів.

Червоного – кольору крові, яка багряними пелюстками спадала на розпечений жовтий пісок, просочувалась крізь білі бинти і волала: «Жити!». Чорного… «Чорні гори». Справді, страшно чорним було горе батьків, котрі отримали сина в цинковій домовині, і смуток той чорний навічно вже поселився в їхніх душах. І безутішно Білого, коли враз посивіли голови матерів, дружин і молодих ветеранів. Та має ця дата і радісні відтінки – саме в цей день, 15 лютого,  у  День Стрітення, останній солдат покинув чужу афганську землю і зустрівся з рідними на своїй.

Минув 31 рік… З нагоди виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» відбулися заходи: години спілкування, зустрічі, усні журнали, виставка-монтаж  «Біль Афганістану». Під час яких було згадано героїв-односельчан тієї страшної війни, гімназисти полинули у спогади тих, хто пройшов нелегкий шлях. Учні 7-А класу переглянули документальний фільм «Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами…» Хвилюючою була розповідь Карнаухова О.А.  про побачене, пережите, вірних побратимів, які пройшли вогненними гірськими стежками. Лунали вірші й пісні про героїчні подвиги тих, хто виніс жорстокі випробування на чужій війні. Трепетною була зустріч учнів  10-Б класу з Борисенком І. М. та Аліменком В. А. Саме такі заходи сприяють патріотичному вихованню підростаючого покоління, акцентують увагу на мужності та героїзмі воїнів, які особливо знають ціну миру на землі.

Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув, бо не відболить це горе, не відплачеться, поки житимуть їхні батьки, вдови і діти, друзі З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд. Від усього серця бажаємо здоров’я, родинного благополуччя, упевненості в завтрашньому дні, щастя,

миру і добра.

                                           Філь Галина, заступник директора з виховної роботи

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь