A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Попередження: погіршення погодних умов

Дата: 05.02.2020 15:29
Кількість переглядів: 510

У зв'язку з переміщенням по території Запорізької області активного західного циклону, з 05 лютого очікується ускладнення погодних умов, а саме:

 

05 лютого значні опади, переважно у вигляді дощу, вітер південно-східний 7-12 м/с, пориви 17-22 м/с, температура повітря вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1-6° тепла;

06 лютого помірний мокрий сніг, вночі місцями значний мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, вітер північний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с, температура повітря впродовж доби від 4° морозу до 1° тепла;

07-08 лютого часом невеликий сніг, на дорогах ожеледиця, температура повітря знизиться:

07 лютого вночі 2-7° морозу, вдень до 4° морозу - 1° тепла,

08 лютого вночі 5-10° морозу, вдень 2-7° морозу.

Складні погодні умови 05-06 лютого відповідають І рівню небезпечності (жовтому). Такі погодні умови можуть призвести до пошкодження дахів та електричних мереж, руйнування будівельних конструкцій, порушення та припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць та інші збитки.

Згідно прогнозу Маріупольської гідрометеорологічної обсерваторії висота хвиль на акваторії Азовського моря сягатиме: 05 лютого 7-12 дм,  06 лютого 13-20 дм.

Тому, рятувальники вже зараз звертаються до громадян утриматися від поїздок на великі відстані автобусами та власним транспортом. Під час руху неухильно дотримуйтеся вимог Правил дорожнього руху. Не забувайте про паски безпеки, дотримуйтесь безпечної швидкості та дистанції, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної та спецтехніки).

Водіям рекомендуємо укомплектувати транспортний засіб сніговою лопатою, тросом, достатнім запасом пального та мати при собі термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі, ковдру для можливості зігрітися у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Не ризикуйте своїм життям, та не наражайте інших учасників дорожнього руху, виїжджаючи на зимову дорогу в непідготовленому автомобілі.

Звертаємося, до керівників транспортних перевезень: у разі погіршення погодних умов штаб з ліквідації НС аби запобігти утворенню заторів на дорогах, потраплянню у снігові замети пасажирів та водіїв, а також мінімізації негативних наслідків, прийматиме рішення щодо перекриття руху внутріобласними автошляхами та трасами регіонального й міжнародного значення, тому сплануйте заздалегідь виїзд великогабаритного транспорту. Водії мають бути уважнішими на дорогах, контролювати швидкість транспортного засобу: крім того, що через ожеледицю значно ускладнюється процес керування автомобілем (зокрема збільшується гальмівний шлях), пішоходи можуть падати, переходячи дорогу.

Шановні громадяни, будьте пильними при ускладненні погодних умов, пам’ятайте про власну безпеку та безпеку тих, хто вас оточує. Бережіть власне здоров’я та життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь