Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Духовно – моральне виховання дітей дошкільного віку.

Дата: 05.02.2020 11:19
Кількість переглядів: 995

Фото без описуПроблема духовно-морального виховання особистості є надзвичайно актуальною для батьків, педагогів та суспільства в цілому.

 

Духовні цінності навчають добра, милосердя, доброчинності, відповідальності, співчуття, турботливості. Мова йде про майбутнє – те у якому житимуть і працюватимуть сьогоднішні діти. А про які цінності ми можемо говорити, не виховуючи дітей морально та духовно. Адже саме в дошкільному віці формуються моральні та духовні почуття, засвоюються норми і правила поведінки, формуються риси характеру і духовно-моральні звички.

Необхідність формування духовності в молодого покоління акцентується увага в державних нормативних документах, зокрема в Законі України «Про освіту», національній програмі «Діти України», та у програмах дошкільної освіти: «Українське дошкілля», «Дитина в дошкільні роки», «Дитина».

Ось чому в нашому садочку КДНЗ №3 «Казка» одним із  пріоритетних  напрямків роботи педагогів є  духовно – моральне виховання дітей дошкільного віку. З метою реалізації програмових завдань педагоги використовують різноманітні форми, методи та прийоми організації освітнього процесу та впливу на особистість дитини через інтеграцію в різних галузях знань, завдяки організації індивідуальних занять, проведення гурткової роботи, застосування сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікативних технологій навчання і виховання дітей дошкільного віку.

Велика подяка селищному голові Петру Миколайовичу Кіяшко та менеджеру по проектам ВБФ Східноєвропейської Гуманітарної Місії Андрію Кравцю, які завдяки тісній співпраці надали  нашому садочку навчально-методичну та художню літературу з духовно-морального виховання дошкільників на християнських цінностях. Це дало нам змогу розширити дошкільний навчально-виховний матеріал в етично-естетичному просторі, організувати системну роботу щодо формувати у дітей християнських моральних чеснот, формування свідомої та відповідальної особистості дитини на основі християнських духовних, моральних та культурних цінностей.

Вихаватель-методист КДНЗ № 3 "Казка" Хохлова Г.О.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь