A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

З початку 2020 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили вже 1 тис. 528 вибухонебезпечних предметів

Дата: 28.01.2020 15:07
Кількість переглядів: 466

Фото без описуПіротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів. 

Лише упродовж минулої доби, 27 січня, піротехніки ДСНС здійснили 41 виїзд, під час яких вилучили та знищили 70 вибухонебезпечних предметів, зокрема 2 авіаційні бомби. Відсутність снігового покриву цієї зими на більшості території країни сприяє тому, що громадяни продовжують знаходити застарілі міни та артснаряди у найрізноманітніших місцях.

Так, 27 січня о 13:00 піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Полтавській області контрольованим підривом знищили артснаряд калібру 152 мм, часів минулих війн, який напередодні було виявлено в лісовому масиві поблизу с. Деревки Котелевського району. На Київщині упродовж тижня, під час обстеження території в селі Трушки урочища «Тригори» Білоцерківського району, фахівцями групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Біла Церква було виявлено 63 вибухонебезпечних предмета часів минулих війн. Усі знахідки були знешкоджені шляхом підриву у завчасно визначеному кар’єрі для знищення ВНП.

У Миколаївській області, групою піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спеціального призначення днями було знищено гвинтівкову гранату, виявлену громадянином під час проведення господарчих робіт на вул. Лісовій с. Макієве Врадіївського району. Крім того, тривають також і роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Так, на Луганщині, впродовж минулої доби піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 5,5 га місцевості, де було виявлено та вилучено 5 одиниць  вибухонебезпечних предметів. Водночас на Донеччині піротехнічні розрахунки ДСНС України виявили та вилучили 15 одиниць ВНП. Було обстежено 1,59 га території.

Загалом, з початку 2020 року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили 1 тис. 528 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 12 авіаційних бомб.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Веселівський РС ГУ ДСНС України у Запорізькій області   вкотре звертається до громадян Веселівського району  з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

 

 

Начальник Веселівського районного сектору

ГУ ДСНС України у Запорізькій області                                                              О. БАША


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь