Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Скорботна свіча пам’яті святої…

Дата: 27.01.2020 16:44
Кількість переглядів: 304

Фото без описуЇм   неоплаканим і невідспіваним...

Їм похованим без труни й молитви…

 

27 січня Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. І саме в цей день, День скорботи і пам’яті, наша гімназична родина приєднується до загальної печалі і співчуває страшному болю та непоправній втраті, ім’я якої Голокост.

Що ж це за трагедія ХХ сторіччя? Яка її історія? Про це та інше дізнавалися учні на виховних годинах, на уроках історії, на зустрічах із бібліотекарем. Це справді  найжахливіший злочин проти людяності.  На уроці історії в 7-А класі Король Д.В. разом з учнями перегорнула трагічні сторінки історії єврейського народу в роки Другої світової війни та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей. Діти дізналися, що  означає це вбивче слово, співчували жертвам Голокосту та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами.

 Гімназистам старших класів було запропоновано переглянути документальний фільм «Бабин Яр у пошуках памяті» з подальшим його обговоренням. Україна має свій Голокост. Пам'ятаймо і ніколи не допустімо повторення помилок минулого, бо, пройшовши через страхіття Голодомору, ми, українці, як ніхто інший,  розуміємо біль єврейського народу. Будьмо єдиними у відстоюванні ідеалів гуманізму, демократії, свободи та миру у всьому світі. Будьмо добрими один до одного, будьмо толерантними, будьмо Людьми. Схилімо голови у скорботі за навіки полеглими. Нехай пам’ять вічно живе в наших серцях…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь