A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Соборність у наших серцях: від минулого до сьогодення

Дата: 22.01.2020 08:32
Кількість переглядів: 446

Фото без описуДень 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською

Софією відбулась подія, про яку мріяло багато поколінь українців: було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської  народної республіки. У присутності десятків тисяч киян лідери УНР і ЗУНР заявили про свій непохитний намір збудувати єдину соборну українську державу.

Напередодні Дня Соборності України для десятикласників районної різнопрофільної гімназії селищною бібліотекою було проведено годину історії «Соборність у наших серцях: від минулого до сьогодення».          Старшокласники більше дізнались про події того далекого часу. А реально уявити те, що відбувалось 101 рік тому, учням допомогла демонстрація відео «День соборності».

Було оформлено книжкову виставку «Соборна Україна», присвячену пам’ятній даті. На протязі заходу звучали вірші про Україну та історичні події 1919 року. А відеокліпи пісень «Пісня про Україну» та  «Україна – це ми» додали святкового настрою. Десятикласники навіть підспівували іменитим виконавцям.

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю, порозуміння між людьми. І чистота надії і віри у майбутнє. Пам’ятаймо про незліченні жертви  співвітчизників, покладених на вівтар незалежності, соборності, державності. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі корить нас і судить.

Нам берегти тебе, соборну і єдину.

І нам твою історію творить.

  Т.Кожевнікова



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь