Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

«Шкільна теплиця «Еколайн»

Дата: 12.12.2019 13:40
Кількість переглядів: 269

Фото без описуУ 2016 році на XIX сесії Веселівської селищної ради була затверджена Програма  «Шкільна теплиця «Еколайн» на 2016 – 2020 роки.

         Відтак, у КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» у  грудні 2017 року, відповідно до Програми, була встановлена  теплиця на кошти, виділені Веселівською громадою, також було придбано ґрунт, насіння овочевих культур та квітів.

        Сприяти створенню умов організації навчально-виховного процесу учнів гімназії, створити сучасну матеріально-технічну базу для впровадження технологій в освітню діяльність, сприяти розвитку  громадсько-орієнтовної освіти, що забезпечує створення тісних зав’язків школи з громадою, - така мета Програми.

        Завдяки небайдужому ставленню керівництва громади  до розвитку навчально-виховного процесу, учні гімназії мають можливість залучатися до  вирощування овочевих рослин, саджанців дерев з насіння та квітів.

        На заняттях гуртка «Агротехнологія» учні вивчають технологію вирощування огірків, томатів, зелених овочів, салатів, розмноження живцями квітів, підготовку ґрунту до посівів, підбору насіннєвого матеріалу, організацію поливу, спостерігають за температурним режимом та впливом світла на рослини, набувають практичних навичок по догляду за рослинним світом у захищеному ґрунті.

        На уроках праці учні висівають у посівні стаканчики насіння різних овочевих культур, з нетерпінням чекають сходів, спостерігають за розвитком рослин, а потім, з появою справжніх листочків пікірують сіянці на грядку, щоб систематично здійснювати догляд за рослинами - поливати, підв'язувати, пасинкувати. Вирощені в теплиці руками школярів овочі є екологічно чистими. Вони поставляються до шкільної їдальні.

         Протягом навчального року вчителі природничого  циклу активно використовують теплицю під час проведення занять, проводяться екскурсії для учнів початкових класів з ознайомчою метою.

        За час існування в теплиці було зібрано врожай  петрушки – 16 кг, кропу – 10 кг, огірків – 40 кг, томатів – 32 кг., цибулі зеленої  - 9 кг.

        До того ж, навесні 2019 року, було вирощено й реалізовано розсаду томатів  у кількості 310 шт, петунії – 25 шт. А вирощені саджанці дубу (45 шт), горіха волоського (30 шт), ялівцю (5 шт) було висаджено на шкільній ділянці для озеленення шкільної території.

Реалізовано зелені кропу, петрушки та салату на суму 230 грн., саджанців трояндна суму 120 грн., продано петунії на суму 120 грн. У цілому реалізовано продукції на суму 2020 грн. На ці кошти придбано насіння овочевих культур, квітів та добрива для подальшого забезпечення роботи в теплиці.

Таким чином, підводячи підсумки, досягнуто певних результатів:

  • створена теплиця з сучасною матеріально-технічною базою;
  • продовжується процес оволодіння учасниками навчально-виховного процесу новими технологіями вирощування у закритому ґрунті;
  • активізується проведення практичних занять з використанням можливостей шкільної теплиці.

І нарешті, учні з кожним заняттям все більше прагнуть залучатися до роботи в шкільній теплиці, а відтак, до праці на рідній землі.

 

 

Майстер виробничого навчання

КЗ «Веселівська районна

різнопрофільна гімназія»                                             Гордєєва Л.М.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь