Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

У комунальному закладі дошкільної освіти №3 «Казка» проводився «Місячник безпеки дитини»

Дата: 25.11.2019 10:32
Кількість переглядів: 313

Фото без опису 1-24 листопада 2019 р. у закладі дошкільної освіти №3 «Казка» проводився «Місячник безпеки дитини».

 

Головна мета «Місячника» – поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки, захисту життя у надзвичайних ситуаціях (НС) та удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників з питань захисту і дій в умовах НС.

В рамках проведення «Місячника безпеки дитини» проведено низку цікавих заходів. Серед них спеціальні заняття з ОБЖД, огляди-конкурси дитячого малюнка та поробок, екскурсії до Веселівського ДПРП-13 ГУДСНС України в Запорізькій обл. (пожежної частини)., спостереження, дитячий кінозал «Фокс і Трот – спішать на допомогу», ігротека «Безпека на батуті», дидактичні, розвиваючі, рольові та спортивні ігри.

На комплексних заняттях діти в ігровій формі вивчали дорожні знаки, рятували потерпілих героїв казки, приймали активну участь в спортивних естафетах з елементами бігу, стрибків, кидання м’яча, що, в свою чергу, сприяло розвитку інтересу дітей до активної рухливої діяльності, формуванню потреби в систематичних заняттях фізичними вправами. Малюки ділились знаннями про поняття «пожежа», правила поведінки під час пожеж, викликали пожежну службу за телефоном «101».

Також дошкільнята активно відтворювали отриманий досвід в сюжетно-рольових іграх за темами «Рятувальна служба – МНС» та охорони здоров’я і життя дітей.

У результаті різноманітних форм роботи у ДНЗ впорядковано необхідну нормативну документацію з проведення запланованого заходу. Розроблено методичні рекомендації, -консультації для педагогів «Місячник  безпеки», «Організація дітей на прогулянці»,  «Запобігання загибелі і травмування дітей під час надзвичайних ситуацій, в тому числі на пожежах, пустощі дітей з вогнем з визначенням заходів, спрямованих на поліпшення засвоєння вихованцями норм безпечної поведінки», пам’ятки,  конспекти занять з дітьми на різну тематику: «Коли я сам вдома», «На дорозі, в місті, вдома – все безпечно і знайомо» «Сірник маленький, а біда велика», «Вітаміни з нітратами», «Сигнал «Увага, всім!».

У групах та коридорах ДНЗ розміщені тематичні стенди на різну тематику з питань безпеки життєдіяльності: «Правила безпеки на прогулянці», «Коли я сам вдома», «Пожежник-рятувальник».

Проведені заходи допомогли сформувати у дітей пріоритет здорового способу життя; познайомили з основними принципами та закономірностями життєдіяльності людини в природному й соціальному середовищі, спрямованими на збереження життя й зміцнення здоров’я; навчили  методам самозахисту в умовах існування загрози для життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь