Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

«Мій рідний край, це серця рідна пристань»

Дата: 15.11.2019 11:07
Кількість переглядів: 344

Фото без описуТрадиційно, у Веселівській селищній бібліотеці з 5-11 листопада пройшов тиждень краєзнавства «Мій рідний край, це серця рідна пристань».  Працівниками селищної бібліотеки були підготовлені та проведені різноманітні цікаві заходи, учасниками яких стали учні навчальних закладів нашого селища.

 

Учні КУ «Веселівська ЗОШ  I- III ступенів  №2» стали учасниками  краєзнавчого калейдоскопу «Тихі провулки нашого селища». Присутні мали змогу разом з бібліографом Нестеренко Н.В. відправитись у цікаву подорож по вулицям Веселого. Мандруючи мальовничими вулицями нашого селища, учні дізналися багато цікавого про історію і сьогодення Веселівського краю. Вулиці, як люди мають свої біографії. Розповідь бібліографа супроводжувалася красивими світлинами нашого селища під ніжну мелодію, а також відеопрезентаціями, які підготувала завідувач відділу обслуговування Мовчан Л.О.

З великою увагою учні слухали розповідь про  славних мешканців нашого краю, які жили і зараз проживають на кожній вулиці, в кожному домі Веселівського краю.

Особливо цікавою для всіх присутніх була розповідь про наших славних земляків, на честь яких перейменовані вулиці в нашому селищі.

Також учні стали активними учасниками  гри «Відгадай та запам`ятай». Треба було  скласти пазли з колишньою і теперішньою назвами перейменованих вулиць. Всі вміло упоралися з завданням.

            Бібліограф Веселівської селищної бібліотеки ознайомила учнів з книгами про наш Веселівський край, які були представлені на книжковій виставці.

            Зацікавили учнів вироби умільців нашого селища, а саме: Савченка Вадима Валентиновича – вироби з металу,  Атаманчука Л.М. та Дороша Л.Л. – речі, вив`язані спицями та гачком.

            Заключним акордом заходу стала «Пісня про Веселе», авторами якої є наші земляки.

            Наступним заходом, який відбувся в Веселівській селищній бібліотеці став поетичний марафон «Літературне сузір`я Веселівщини», учасниками якого були учні 10 класу  КУ «Веселівська ЗОШ  I-III ступенів № 1».

            Теплі, ніжні слова про поезію відкрили юні серця. Учні з захопленням слухали ведучу заходу бібліографа селищної бібліотеки Нестеренко Н.В., яка розповіла про поетів нашого краю, про їх творчість. Доповненням зустрічі стала відеопрезентація «Поетичні перлини Веселівщини», підготовлена завідуючою відділом обслуговування Мовчан Л.О. У виконанні учнів у залі лунали  поетичні строки    про природу, кохання, наш Веселівський край, лилася тиха мелодія , а на екрані з`являлися чудові картини, які доповнювали теми віршів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь