Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Осередок творчого життя с.Новоолександрівка

Дата: 13.11.2019 11:10
Кількість переглядів: 247

Фото без описуДосить важливим для громади було і залишається питання діяльності Новоолександрівського НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ». Про нього чимало написано та сказано, воно ставало темою для дискусій і суперечок. Та не зважаючи ні на що, історична будівля у центрі села залишається осередком культурного і творчого життя для дітей та молоді с.Новоолександрівка.

За підтримки селищного голови Кіяшка П.М., директора                                      КЗ «Новоолександрівський НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів - ДНЗ» спільно із посадовими особами відділу освіти, молоді та спорту виконкому Веселівської селищної ради протягом серпня була проведена кропітка робота щодо організації напрямків гурткової роботи в закладі.

З вересня 2019 року на базі КЗ «Новоолександрівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» було організовано роботу нових  гуртків, які дозволяють не тільки розвинути прихований потенціал дитини, а також організувати їх вільний час, задовольнити потребу у спілкуванні з однолітками.

 З метою організації позашкільної роботи та відкриття гуртка «Швейна майстриня»  селищною радою було виділено 28000.00 гривень на придбання 4-х швейних машинок. Керівник гуртка Ушакова О.М. послідовно розкриває дітям секрети швейної справи: діти вчаться створювати вироби з тканини, оволодівають навичками роботи зі швами. В перспективі – освоєння швейних машин. Отримані знання та вміння діти зможуть застосовувати на практиці, у реальному житті. Упродовж вересня - жовтня  керівник гуртка разом  з вихованцями пошили м`які іграшки, сценічні костюми для дітей дитячого навчального закладу.

 З урахуванням запитів, здібностей  дітей організовано роботу спортивного напрямку, а саме: відкриття секцій «Футбол», «Волейбол», «Теніс». Заняття в спортивних секціях розвивають у дітей силу волі, витривалість, терпіння, вміння долати труднощі. Окрім того, заняття спортом позитивно впливає на фізичний стан здоров’я та загальний особистісний розвиток дитини.

Завдяки проведенню високошвидкісного інтернету «Просто» та достатній матеріально – технічній базі закладу відкрито гурток інформаційно-комп’ютерних технологій  - «Smart бібліотека». Гурток із задоволенням  відвідують діти різних вікових категорій. «Smart бібліотека» - це сучасний інформаційний простір для творчих ідей, яка розвиває креативність, комунікативні навички, а також інформує про цікаві події у світі!

Заклад продовжує успішно функціонувати. Збережено усі напрацювання та добрі починання за попередні роки, втілюються нові ідеї, реалізовуються проєкти різних напрямків.

Для підтримки та розвитку молодого  покоління села в приміщенні школи планується проведення занять нового молодіжного проєкту «Фітнес клуб 20+».

Змістовна організація позашкільної роботи на базі Новоолександрівського НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів -ДНЗ» дає дітям  можливість розвинути себе у всіх напрямках творчої, наукової та спортивної  діяльності, продемонструвати свій талант. А для батьків – це відмінний шанс допомогти дитині всебічно розвиватися і забезпечити їй цікаве і продуктивне дозвілля.

За словами селищного голови Кіяшко П.М., влада й надалі робитиме все, аби  заклад продовжував функціонувати й розвиватись, а колектив повинен забезпечити реалізацію тих завдань, які покладені на них, об`єднуючи зусилля влади, громадських організацій, представників освіти, творчої еліти громади для їхньої успішної діяльності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь