Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Школа і дошкільний заклад - дві суміжні ланки в системі освіти, і наші завдання - забезпечити якісний перехід дитини з однієї сходинки на іншу

Дата: 13.11.2019 09:17
Кількість переглядів: 239

Фото без описуЩоб забезпечити реальну перспективність і наступність у ро­боті дошкільного закладу та школи важливо дотримуватись певних умов:

співробітництво має бути довготривалим і нерозривним; ро­бота - системною і плановою; завдання - комплексними та інтег­рованими. А отже, має забезпечуватися наступність між Державними стандартами дошкільної і початкової освіти.

 

Взаємодія вчителів та вихователів КДНЗ №3 "Казка" відбувається у різних формах. Нещодавно на базі дошкільного закладу відбулася мала педрада з вчителями на тему "Формування мовленнєвої компетенції дітей" з метою забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою в умовах завдань освітньої реформи "Нова українська школа". 

В ході засідання педагоги обговорили важливість формування мовленнєвої компетенції дітей ще в дошкільному віці, аби дитина успішно навчалася в школі. Учителі початкових класів занепокоєні тим, що все більше учнів приходять до школи з вадами мовлення.  А мовленнєві  дефекти порушують можливість вільного спілкування дитини з іншими людьми. Усвідомлення власної мовленнєвої недостатності зазвичай викликає негативні емоціональні стани: почуття соціальної неповноцінності, страх мовлення, страх переживання. Усе це ставить під загрозу соціальну значимість особистості і сприяє формуванню своєрідних психологічних і патопсихологічних особливостей, що вимагає проведення спеціальної роботи, спрямованої на соціальну адаптацію дитини.

Також вихователі та вчителі поділилися передовими інтерактивними методами та прийомами формування мовленнєвої компетенції дітей які вони використовують у своїй роботі.


 

Підсумком співпраці педагогічних колективів  стане в кінці навчального року спільна педагогічна рада, де будуть   проаналізовані результати підготовки дітей до школи, помилки та упущення, буде  спрогнозована подальша співпраця школи та дошкільної групи.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь