Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Екотеплиця в гімназії

Дата: 21.10.2019 13:29
Кількість переглядів: 348

Фото без описуНа  XIX сесії Веселівської селищної ради була затверджена Програма «Шкільна теплиця «Еколайн» на 2016-2020 навчальні роки»,  

яка реалізовується в КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія». Відповідно до неї в 2017 році була встановлена теплиця, придбано ґрунт, насіння, добрива, проведено опалення, освітлення, водопостачання. Теплиця запрацювала. «Навіщо це потрібно?» – спитаєте ви. А відповідь проста: мета проєкту – ознайомлення учнів з особливостями вирощування овочевих рослин, розмноження чагарників та дерев різними способами, формування в дітей практичних навичок догляду за рослинами, виховання екологічного мислення, бережливого та дбайливого ставлення до оточуючого довкілля.

Праця в теплиці – виховання справжнього сім’янина, господаря землі. У гімназії добре налагоджена робота гуртка «Агротехнологія». Широко використовується навчальна теплиця при проведенні уроків природничих наук. Часто вчителі початкових класів проводять екскурсії з метою ознайомлення вирощування на грядках захищеного ґрунту огірків, зелені, салатів тощо.

Під керівництвом майстра виробничого навчання Гордєєвої Л.М. проводяться практичні заняття з вирощування рослин (ялівців, троянд) живцюванням, спостереження за впливом освітлення на розвиток рослин та залежність фенотипу від густоти посіву овочевих культур. Учні гімназії вчаться любити рідну землю, піклуватися про природу, яка їх оточує. Таке дбайливе ставлення керівництва Веселівської ОТГ та гімназії до підростаючого покоління сприяє розвитку громадсько-орієнтованої освіти, що забезпечує тісний зв’язок  освітнього закладу та громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь