Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Реалізація проекту «Шкільна теплиця»

Дата: 21.10.2019 10:27
Кількість переглядів: 376

Фото без описуВ КЗ «Веселівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Веселівської селищної ради» вже третій рік продовжується реалізація екологічного проекту «Шкільна теплиця «Еколайн».

     

Діти набувають знання, уміння та навички вирощувати  рослини у закритому ґрунті  під час відвідування гуртків «Юні овочівники», «Світ кімнатних рослин», «Юний натураліст», факультативу «Технологія вирощування рослин»,  навчальних  екскурсій, уроків трудового навчання, біології та природознавства.

      На заняттях гуртка «Світ кімнатних рослин» діти вивчають основні екологічні групи рослин, рекомендованих до вирощування в приміщеннях, набувають навичок правильного догляду за кімнатними рослинами, застосовують знання про догляд, розмноження рослин на практиці. Результатом практичних робіт  щодо живцювання рослин, впливу стимуляторів росту на укорінення живців, розмноження рослин за допомогою  вусів та поділом куща є значне збільшення кількості  різноманітних кімнатних рослин: чотири види кактусів, алое, два види агави, каланхое квітуче та живородне, хлорофітуми, герані різного кольору та інші рослини.

      Результатом роботи «Юних овочівників» під керівництвом майстрів виробничого навчання  є перший  збір врожаю огірків осені 2019 року, який гуртківці  5 та 6 класів чекали з нетерпінням. Адже треба було ще влітку в серпні  визначити схожість насіння та висіяти їх. У вересні висадити паростки зі стаканчиків у підготовлений ґрунт теплиці №2. Систематично здійснювати догляд за розсадою огірків, слідкувати за правильним поливом крапельного зрошення, температурою повітря, підв’язувати пагони на сітку. І ось довгоочікуваний результат: діти зібрали і доставили до їдальні перші 8 кг вирощених своїми руками огірків, якими залюбки ласували і початківці, і учні середніх і старших класів. А ще до раціону дітей завжди додаються вирощені у теплиці петрушка та  кріп.

    Прикрашають шкільне  подвір’я вирощені в теплиці протягом літа хризантеми. Ще й досі радують зір яскравим фіолетовим, рожевим, червоним кольором квіти  петунії, сальвії.

     Нещодавно висадили на шкільній території дворічні кущі ялівцю, туї, які виростили самостійно шляхом живцювання.

     Майстри виробничого навчання Грешко Л.А., Сомко Н.В. постійно вдосконалюють свій професійний рівень, вивчають та використовують досвід колег, пройшли курси підвищення кваліфікації при КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти».

    В планах подальше вирощення зелені, овочів для шкільної їдальні, розсади томатів, квітів, розширення кількості видів кімнатних рослин, хвойних для проведення дослідів з їх розмноження, оволодіння учасниками освітнього процесу сучасними  технологіями вирощування в закритому ґрунті.

 

                                                                 Грешко Л.А.

майстер виробничого навчання

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь