A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Відкриття нового відділення в КУ «Центр соціальних послуг» Веселівської селищної ради

Дата: 13.08.2019 08:59
Кількість переглядів: 495

Ніхто в житті не повинен відчувати себе самотнім, особливо люди похилого віку.  Коли ми молоді, то рідко замислюємося про те, що рано чи пізно зостаримося. Ця думка здається нам дуже далекою, і швидше навіть незбагненною.

Нам здається, що ми завжди будемо такими ж молодими. Але життя тече надто швидко, і кожен рік змінюється все непомітніше. І несподівано ми усвідомлюємо, що вже стали людьми пенсійного віку. Вихід на пенсію є стресовим фактором для людини, адже з цього моменту його життя кардинально змінюється. Неможливо втекти від старості, але продовжити щасливі роки життя можна завжди. Життя на заслуженому відпочинку дає можливість нарешті реалізувати себе в тому, на що раніше не вистачало часу і з успіхом застосувати свої таланти, мудрість та інтелект.

       22 травня 2019 року 74 сесією селищної ради прийнято рішення про створення з 1 серпня 2019 року в комунальній установі  «Центр соціальних послуг» відділення організації надання адресної натуральної допомоги та денного перебування. Відкриття нового відділення надає можливість впровадити інноваційні послуги, розширити спектр соціальних послуг відповідно до потреб громадян похилого віку, які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

           9 серпня в приміщенні бібліотеки селищної ради відбулося урочисте відкриття новоствореного відділення, на яке були запрошені громадяни поважного віку селища Веселе. Учасники заходу отримали інформацію про перелік соціальних послуг відділень, які вже функціонують в установі, а також інформацію про новостворене відділення.

         Відділення організації надання адресної натуральної допомоги та денного перебування обслуговує людей похилого віку, осіб з інвалідністю, які мають часткове порушення рухової активності, частково не здатнi до самообслуговування і не мають медичних протипоказань для перебування в колективi та потребують надання послуг соцiальної  адаптацiї та натуральної допомоги. В новоствореному відділенні є  можливість цікаво та з користю провести свій час, отримати нові знання та вміння, реалізувати таланти та просто поспілкуватися між собою. Це гарна можливість не залишатися наодинці, а самореалізуватися та організувати своє дозвілля  в клубах по інтересам, клубах активного досуга, в «Університеті третього віку», метою діяльності якого є адаптація старшого покоління до суспільного життя, підтримка фізичного та інтелектуального здоров’я, сприяння зайнятості та об’єднання, розширення світогляду, підвищення життя літніх людей та практична реалізація принципу навчання людини «впродовж всього життя».

     У відділенні громадяни похилого віку можуть отримати послугу натуральної допомоги:

  • перукарські послуги ( чоловіча та жіноча стрижка);
  • швацькі послуги (ремонт одягу, пошиття постільної білизни і т.і.);
  • послуги робітника з комплексного обслуговування (ремонтні роботи, обробіток присадибної ділянки, косіння трави біля будинку, рубання та розпилювання дров)           

       Для поліпшення соціального обслуговування громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають у складних життєвих обставинах  у відділенні відкрито пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації. Засоби реабілітації видаються безкоштовно для тимчасового користування громадянам, які знаходяться на обліку та обслуговуються у відділеннях «Центру соціальних послуг».  Для функціонування пункту прокату Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ забезпечено 25 одиниць засобів реабілітації, а для якісного виконання швацьких послуг надано комп’ютеризовану швейну машинку  «Brother»т а праску з парогенератором.

      Завдяки налагодженої співпраці з фермерами та підприємцями, а також з залученням різних благодійних фондів та громадських організацій планується організація надання натуральної допомоги у вигляді продуктів харчування, предметами медичного призначення, предметами побутової гігієни, іншими речами першої потреби.

     Під час заходу в залі царювала атмосфера теплоти, дружби, свята. Спеціалісти «Центру соціальних послуг» подарували запрошеним вірші та гуморески, у виконанні самодіяльного ансамблю «Горлиця» пролунали чудові веселі пісні. Гостей пригостили смачними солодощами, які надали підприємці-благодійники Латковський А. М. та Маркова О.А.. Поважні гості дружньо спілкувались між собою, виступали, читали вірші, задавали питання, надавали свої поради та пропозиції щодо діяльності відділення.

          Сподіваємось, що робота відділення організації надання адресної натуральної допомоги та денного перебування комунальної установи «Центр соціальних послуг» Веселівської селищної ради стане для багатьох літніх людей новою сторінкою життя, можливістю по іншому поглянути на оточуючий світ, відчути потребу в реалізації свого внутрішнього потенціалу.

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь