A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Веселівський районний військовий комісаріат інформує

Дата: 08.08.2019 09:04
Кількість переглядів: 1817

Фото без описуЗгідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку з військкомату зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. При цьому в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову.

       Поважними причинами для неявки можуть бути лише стихійне лихо, хвороба призовника, смерть близького родича. Усі інші причини не вважаються вагомими, і можуть бути розцінені, як ухилення від армії.

        Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат. Відправці до військових частин на строкову військову службу підлягають юнаки 20-27 років. Термін служби становить: для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу у ЗСУ та інших військових формуваннях – 18 місяців, а для тих, хто має ступінь вищої освіти «магістр»  – 12 місяців.

          В Україні передбачено два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу — адміністративна і кримінальна. В якості адмін покарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ухилення від призову за ст.355 Кримінального Кодексу України - карається обмеженням волі на строк до трьох років.

        Нагадуємо, що згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року “Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності”, введеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року № 744/2014: військовослужбовців строкової служби до виконання завдань в зоні проведення Операції Об'єнданих Сил  на території Донецької та Луганської областей залучати заборонено. Батькам не варто боятися, усі строковики будуть проходити службу виключно на мирних територіях.

      Призовники, яким надано відстрочку від призову на строкову військову службу, зобов'язані щороку до 1 жовтня подавати у районні (міські) військові комісаріати документи, що підтверджують їх право на відстрочку.

 

 

З повагою, військовий комісар Веселівського РВК               В. БОЙКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь