Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Дотримуйтесь вимог пожежної безпеки

Дата: 02.07.2019 11:20
Кількість переглядів: 531

Фото без описуОстаннім часом в державі фіксуються випадки загорання на хлібних масивах у період жнивної кампанії 2019р. Також мали і такі випадки у нашому районі.

             У зв’язку з цим Веселівський районний сектор ГУ ДСНС України у Запорізькій області вкотре звертається до всіх керівників с/г підприємств, ф/г, власників земельних паїв про необхідність виконання вимог правил пожежної безпеки під час збирання врожаю зернових культур та нагадуємо основні вимоги пожежної безпеки:

            Оснащати  комбайни, трактори, вантажні автомобілі сертифікованими вогнегасника;

            Збиральну  техніку  необхідно  регулярно перевіряти на щільність  з'єднання  вихлопної  труби  з   патрубком   випускного колектора  та  колектора  з  блоком  двигуна.  У  разі появи ознак пробивання прокладок роботу слід припинити до їх заміни.

              Під час роботи комбайна з підбирачем потрібно стежити, щоб  пружинні  зубці  підбирача  не  потрапляли  всередину  кожуха барабана.  У  такому  разі  потрібно  негайно  зупинити  комбайн і звільнити зубці.

             Хлібні масиви необхідно розбивати на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками слід робити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб  з  прокосів потрібно негайно прибирати.  Посередині прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки.

              Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається  врожай,  необхідно  мати  напоготові  трактор  з плугом на випадок пожежі а також  спеціалізовані автомобілі з насосами (авторідинорозкидачі, водороздавачі та ін.), пристосовані для гасіння пожеж зернових (причіпні цистерни з мотопомпами).

             Трактори,  комбайни   та   інші   самохідні   машини, обладнані  електричним  пуском  двигуна,  повинні мати вимикач для відключення акумулятора від споживача струму.  Клеми  акумулятора, стартера  дистанційного  електромагнітного  пускача  та генератора повинні бути  захищені  від  потрапляння  на  них  струмопровідних предметів,  їх  електропроводка  повинна  бути  справною і надійно закріпленою.

            Радіатори  двигунів,  вали бітерів,  соломонабивачів, транспортерів, підбирачів, шнеки та інші вузли й деталі збиральних машин повинні своєчасно очищуватись від пилу, соломи та зерна.

Рятувальники Веселівського району звертається не тільки до працівників сільськогосподарської галузі, а й до всіх громадян нашого району: причиною пожежі на полях може стати навіть необережно кинутий недопалок сигарети чи сірник. Отож, мандруючи на автомобілі чи пішки повз ланів, будьте обережні з вогнем і пожежонебезпечними предметами.

 

 

 

Начальник Веселівського районного сектору

ГУ ДСНС України у Запорізькій області                                                                                 

О. Баша

            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь