A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рок, військові вишколи та лекції: на «Донцов-Фесті» запрацює аж 10 майданчиків!

Дата: 02.07.2019 11:08
Кількість переглядів: 591

Фото без опису4-6 липня у Мелітополі та с. Орлове Запорізького області прогримить патріотичний «Донцов-Фест». Його програма пошириться на десять майданчиків. 

 

Центром фестивалю 4 липня стане краєзнавчий музей та магазин музичних інструментів Music hall в Мелітополі.

 

«У музеї ми проведемо історичний диспут за участі істориків та краєзнавців. Присвятимо його, звісно ж, вихідцю з Мелітополя, ідеологу українського націоналізму Дмитру Донцову, який надихнув нас на заснування фестивалю. Постать Донцова – неоднозначно трактується сучасниками. Тому дискусія обіцяє бути гарячою.

Завершить насичений день у музеї концерт найкращих українських кобзарів та лірників. Паралельно співці виступлять у магазині музичний інструментів Music Hall. У цей час три дні відбуватимуться національно-патріотичні вишколи для дітей», які розпочнуться в с. Орлове - розказує програмний директор «Донцов-Фесту» Валерій Гладунець.

 

Наступного дня, у п’ятницю 5 липня, основна програма перебазується до Орлового – всього за 40 км від райцентру. Програма та простір зацікавлять любителів більш активного проведення часу на фестивалях. Тут відбудуться військово-польові та національно-патріотичні вишколи для молоді з усієї України. Можна буде оглянути виставку військової техніки та стрілецької зброї, яка побувала на донбаському фронті. Мистецьку частину представлять виступи кобзарів та бардів.  

 

Родзинкою open-air частини фестивалю стане концерт на великій сцені. Організатори зібрали виконавців зі всієї України. Це столичні гурти «Телері», «PoliКарп», «Варйон», хедлайнери рок-фестивалів «Тінь Сонця» та інші.

 

Для найвитриваліших запропонують нічний кінозал. Покажуть фільми, які не потребують додаткової реклами. Зокрема, картину «Міф» про Героя України Василя Сліпака та «Кіборги» Ахтема Сеїтаблаєва.

 

6 липня організатори «Донцов-Фесту» подбали, аби його гості змогли відсвяткувати Івана Хрестителя за всіма традиціями. Крім традиційних обрядів та ритуального вогнища, відвідувачі навчаться танцювати народні українські танці разом з гуртом «Варйон». 

 

Вхід на усі заходи – безкоштовний.

 

Організатор МО «Глечик»

 

Пропонуємо запрошувати на свої ефіри та брати коментар у спікерів фестивалю:

 

Тарас Компаніченко – кобзар, Народний артист України. Представить на «Донцов-Фесті» програму «Пісні української революції 1917-1921 р.р.». Лідер гурту «Хорея Козацька». З початком війни на Донбасі постійно виступає на передовій перед українськими воїнами.

 

Валерій Гладунець – автор ідеї «Донцов-Фесту» та його програмний директор. За останні понад десять років провів десятки музичний та музично-патріотичних фестивалів – «Етноеволюція», «Конотопська битва», «Олевська республіка», «Кобзарсько-лірницька Покрова» та багато інших. Довгий час співав у фольклорному колективі «Божичі». Зараз – лідер гуртів «PoliКарп» та «Варйон».

 

Богдан Галайко - український військовий історик, громадський діяч, куратор історичного круглого столу на «Донцов-Фесті».

 

Більше інформації:

 

a.balakyr@gmail.com

097 703 32 04 – Анна

 

А також на FB

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь