Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

В здоровому тілі – здоровий дух.

Дата: 04.06.2019 11:06
Кількість переглядів: 270

Фото без описуВиховання дітей було, є і, безумовно, завжди буде одним з головних завдань будь-якого суспільства, починаючи з доісторичних часів.

І завжди виховання було спрямовано на адаптацію дітей до умов навколишнього природного середовища. Відповідно і сценою, на якій розігрувалась «педагогічна поема» з давніх давен була саме первозданна природа.

Може це звучить і дивно, але діти палеоліту, без всякого сумніву, з перших своїх кроків виховувались по своєрідній «програмі підготовки юних туристів», яка надавала нашим далеким пращурам знань, навичок та якостей, необхідних для виживання в екстремальних умовах.

    В наш час науково-технічного прогресу та урбанізації населення людина все більше відривається від свого природнього середовища існування. Причому, відрив цей відбувся у часі блискавично, як вибух. Звісно, як пророчив Костянтин Едуардович Ціолковський, у цьому полягає логіка розвитку будь-якої цивілізації, неминуче приреченої проникнути у Всесвіт.

Але людина виявилась не готовою до цього «вибуху». Сотні тисяч років діти виховувались у лоні природи, в умовах постійного фізичного навантаження, і раптом, усього за декілька років, опинились перед екранами телевізорів та моніторами комп’ютерів.

В результаті, в кінцевому рахунку, ми вимушені пожинати плоди цього «прогресу» і цього «виховання», а саме – у дітей різко знизився стан фізичного та психічного здоров’я, розповсюдились алкоголізм, тютюнопаління і наркоманія, багато молодих людей вступають у доросле життя деморалізованими та непристосованими. Яку користь можуть вони принести суспільству?  Та хіба для цього, для такого смутного життя  їх народили матері?

   Що ж робити? Відповідь лежить на поверхні. Виховання та навчання дітей потрібно проводити комплексно, а не однобоко, як зараз. Потрібно повернути дітей та вчителів  на стадіони, в спортзали, басейни, на туристські маршрути – в поля та ліса, на річки та озера, згадати нарешті, що «в здоровому тілі – здоровий дух». Причому залучення дітей та педагогів до здорового способу життя потрібно проводити не формально, як зараз, а по-справжньому широкомасштабно, використовуючи можливості усього суспільства. Тільки повернувшись в лоно природи, займаючись фізкультурою і спортом, можна очиститися від усього наносного, чужого людині та розраховувати на всебічне і повноцінне виховання молоді.

   Одним з дієвих засобів виховання є туризм, який загартовує людину морально і фізично, дисциплінує, навчає переносити труднощі, допомагати ближньому та з вдячністю отримувати допомогу від інших, поважати старших, піклуватися про менших, надає впевненості у своїх силах, оптимізму та наснаги до життя.

   Все це чудово розуміють педагоги, які працюють з дітьми у Веселівсому районному центрі туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Веселівської селищної ради. Протягом декілька років учні шкіл селища відвідують туристичний клуб. Самі діти, і ті, хто зараз навчається, і ті, хто закінчив школу, з радістю відгукуються про заняття у секціі, де вони не тільки оволодівали навичками туризму, але й ставали фізично загартованими, також отримували багато корисних знань з екології, біології та краєзнавства.

Батьки учнів 2-А класу КЗ « Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів  №1» звернулись до керівників з проханням провести туристичні змагання для їх дітей під час навчальної екскурсії. 28 травня дітлахи прийняли участь у цікавій грі «Вечірка у піратів». Подолання перешкод, перехід над імпровізованою прірвою, пошуки скарбу та інше – все це доставило дітям великого задоволення. Наприкинці «вечірки» кожен учень отримав банданину пірата та грамоту.

Батьки та учні 2-А класу КЗ « Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів  №1» висловюють щиру подяку голові районного туристичного клубу «Таврія» Мартинюк Олександру Григоровичу, який  організував цей цікавий захід для їх дітей.

                Батьки та учні 2-А класу КЗ « Веселівська ЗОШ  І-ІІІ ступенів  №1»          

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь