A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Мінсоцполітики розпочало проведення навчання персоналу ОТГ сучасним моделям адміністрування соціальної підтримки та впровадження інтегрованої системи надання соціальних послуг

Дата: 30.05.2019 16:11
Кількість переглядів: 585

Фото без опису20-22 травня у м. Дніпрі відбувся перший семінар-тренінг «Сучасні підходи до адміністрування соціального захисту на рівні об’єднаних територіальних громад (ОТГ)», організований в рамках Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення», що впроваджується Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку.

Учасниками стали 40 пілотних ОТГ, які впроваджують моделі адміністрування надання послуг соціальної підтримки за принципом «єдиного вікна». Впроваджена в ОТГ методологія  дозволяє мешканцям найвіддаленіших сіл отримати адміністративні послуги соціального характеру без зайвого клопоту, за місцем проживання, та зекономити час, зусилля та кошти, адже раніше доводилося для збору та подачі документів неодноразово подорожувати до районного центру.

Важливою складовою моделі адміністрування у сфері соціального захисту населення в 11 пілотних ОТГ є пілотне впровадження програмного комплексу «Соціальна громада», що передбачає сучасний електронний документообіг між ОТГ та структурними підрозділами соціального захисту райдержадміністрацій.

У Запорізькій області пілотною стала Веселівська об’єднана територіальна громада.

Генеральний директор Директорату соціальної підтримки та сім’ї Мінсоцполітики Віталій Музиченко окреслив актуальні питання та перспективи у сфері організації соціального захисту на рівні ОТГ в умовах децентралізації

Генеральний директор Директорату соціальних послуг та інтеграції Мінсоцполітики Юлія Гайдаржи презентувала нову редакцію Закону України «Про соціальні послуги» (вступає в дію з наступного року), який відкриває перспективи для впровадження інтегрованої моделі надання соціальних послуг з використанням технології ведення випадку, що підвищує результативність виведення осіб та сімей із складних життєвих обставин. 
Керівників структурних підрозділів соціального захисту ОТГ, спеціалістів ЦНАП  навчали як визначати та працювати з  сім’ями, що потрапили в складні життєві обставини, як мотивувати їх до подолання негативних обставин, відпрацьовували навички спілкування.Керівники ОТГ вчилися визначати пріоритети громади відповідно до її соціального профілю та залучати позабюджетні ресурси для соціального розвитку.  

Семінар у Дніпрі є стартом навчання керівників та персоналу ОТГ, структурних підрозділів регіональних органів виконавчої влади, установ і закладів для підвищення їх обізнаності і набуття практичного досвіду щодо нових повноважень і функцій у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей в умовах децентралізації.

Відділ соціального захисту населення виконкому



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь