A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Сьогодні наша громада замайоріла різнобарв’ям українських вишиванок.

Дата: 16.05.2019 16:44
Кількість переглядів: 1042

Фото без описуЦього року, 16 травня Україна відзначає  подвійне  свято – День Європи та День вишиванки.

Святкові заходи розпочалися з параду вишиванок, в якому взяли участь керівництво та  працівники органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій району, учні та вчителі навчальних закладів громади,  жителі та гості селища, одягнені в українське національне вбрання.

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Основна мета заходу — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.

       У ці травневі дні ми також відзначаємо День Європи.  Саме в ці дні українці справді мають нагоду продемонструвати свою єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку об’єднаної Європи.

       Це свято нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. 

На центральній площі селища на всіх жителів чекало святкове дійство за участі аматорів селищного будинку культури та вихованців дошкільної освіти. 

 Селищний голова П.М. Кіяшко  привітав учасників заходу: «Українська вишиванка - це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг! Нехай це свято зітре кордони й об'єднає українців по всьому світу.»

 Кульмінацією заходу стало дефіле  в вишиванках та визначення найкращого вбрання. Вибір був нелегкий, адже всі з присутніх на площі цього дня були просто неймовірно чарівні. Переможців було відзначено. Після закінчення  урочистостей для всіх бажаючих працівниками БДЮТ було проведено майстер-класи з виготовлення ляльки-оберега, поробок з солоного тіста та моделювання літаків.

Заходи які відбулися сьогодні засвідчують про самобутній дух нашого Веселівського  краю та його  солідарність і єдність з усією Україною. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь