Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Сьогодні наша громада замайоріла різнобарв’ям українських вишиванок.

Дата: 16.05.2019 16:44
Кількість переглядів: 1066

Фото без описуЦього року, 16 травня Україна відзначає  подвійне  свято – День Європи та День вишиванки.

Святкові заходи розпочалися з параду вишиванок, в якому взяли участь керівництво та  працівники органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій району, учні та вчителі навчальних закладів громади,  жителі та гості селища, одягнені в українське національне вбрання.

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню народних традицій щодо створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Основна мета заходу — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення держави загалом.

       У ці травневі дні ми також відзначаємо День Європи.  Саме в ці дні українці справді мають нагоду продемонструвати свою єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку об’єднаної Європи.

       Це свято нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. 

На центральній площі селища на всіх жителів чекало святкове дійство за участі аматорів селищного будинку культури та вихованців дошкільної освіти. 

 Селищний голова П.М. Кіяшко  привітав учасників заходу: «Українська вишиванка - це національна святиня! Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг! Нехай це свято зітре кордони й об'єднає українців по всьому світу.»

 Кульмінацією заходу стало дефіле  в вишиванках та визначення найкращого вбрання. Вибір був нелегкий, адже всі з присутніх на площі цього дня були просто неймовірно чарівні. Переможців було відзначено. Після закінчення  урочистостей для всіх бажаючих працівниками БДЮТ було проведено майстер-класи з виготовлення ляльки-оберега, поробок з солоного тіста та моделювання літаків.

Заходи які відбулися сьогодні засвідчують про самобутній дух нашого Веселівського  краю та його  солідарність і єдність з усією Україною. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь