Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Ім’я та пам’ять житимуть в віках

Дата: 13.05.2019 11:45
Кількість переглядів: 548

Фото без опису10 травня цього року в Веселівській селищній бібліотеці відбувся вечір пам’яті, присвячений великому подвижнику та патріоту рідного краю Кириченко Олексію Несторовичу.

Гортаючи сторінки біографії цього чоловіка, ми не можемо уявити усю історію Веселівщини без такого величезного та різнобічного особистого впливу на життя району, його людей, який здійснив Олексій Несторович.

Він був не просто першим керівником, а справжнім лідером Веселівщини, Людиною з великої літери.

За значний внесок у розвиток Веселівського краю Олексію Несторовичу було присвоєно високе звання Героя Соціалістичної Праці, «Почесний громадянин селища Веселе» та «Почесний громадянин Веселівського району».

На вечорі були присутні шановні люди нашого селища, трудова діяльність яких була повязана з О.Н. Кириченко, а також його друзі.

Зі сльозами  на очах запрошені дивилися фільм – презентацію «Він жив не для слави, а для людей», який підготувала зав. відділом обслуговування селищної бібліотеки Л.О. Мовчан.

Цікавими стали сторінки біографії О.Н.Кириченка, з якими познайомила присутніх ведуча вечора бібліограф селищної бібліотеки Нестеренко Н.В.

А потім були теплі спогади наших земляків. Спочатку вони з’явилися на екрані і викликали приємне хвилювання. Кожен із присутніх теж пригадав  незабутні моменти  спілкування з Олексієм Несторовичем.

Поділились своїми спогадами: Орел В.П., Кузьмінов П.М., Кобак О.І., Плакса В.М., Афонін Л.Ф., Баша А.М., Іванов В.В., Телюпа Н.І., Шевелєва Л.В., Лисоконь О.П., Гончар А.І., Кожевнікова В.О.

Селищний голова Кіяшко П.М. виразив велику подяку Орлу В.П. за ініціативу проведення такого заходу і висловив побажання продовжити таку шляхетну справу – вшанування наших знатних земляків.

По закінченню заходу було покладено квіти до памятника «Діти війни».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь