A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

17 квітня – День пожежної охорони!

Дата: 17.04.2019 08:46
Кількість переглядів: 572

Фото без описуЗа першим сигналом небезпеки пожежні України негайно відправляються туди, де виникає екстремальна ситуація, де треба зупинити вогневу стихію, врятувати життя людей.

Швидка ліквідація наслідків аварії на Чорнобильській АЕС - це тільки один з прикладів високопрофесійної роботи українських пожежників.

Ураховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров'я людей, майна від пожеж, на підтримку ініціативи громадських об'єднань та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Указом Президента України № 555/2013 від 11.10.2013р. було встановлено в Україні професійне свято - День пожежної охорони, яке відзначається щороку 17 квітня. За цей час в житті пожежних-рятувальників багато чого змінилось. Були і реформи, і важкий шлях становлення служби, і оновлення особового складу.

За всі  років існування пожежно-рятувальна служба зарекомендувала себе як  служба, що одна з перших реагує на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, ліквідацію пожеж, служба яка сумлінно виконує свої обов’язки в осередках пожеж.    

В нашому районі ці функції виконує державний пожежно-рятувальний пост (ДПРП-13 смт. Веселе) до складу якої входить 14 осіб атестованого складу. На озброєнні знаходиться дві пожежних автомашини, з яких – один автомобіль резервний. Іншій знаходиться у бойовому чергуванні. Завдяки постійній підтримці з боку районної державної адміністрації,  Веселівської селищної територіальної громади, Чкаловської та Новоуспенівської сільських громад, Менчикурівської сільської ради для  рятувального підрозділу за останні роки було придбано аварійно-рятувальне обладнання – це   мотопомпа, бензопила, шліфувальна машина, електричний дріт, групові ліхтарі, автомобільне паливо, запасні частини і.т.і.

Безперечно, в наш час існують певні проблеми і в підрозділі порятунку, це пов’язано з недостатнім фінансуванням з державного бюджету, але колектив підрозділу робить все можливе, аби своєчасно реагувати на пожежі та інші надзвичайні ситуації. Вже декілька років всі підрозділи ДСНС України здійснюють свою діяльність під гаслом ЗАПОБІГТИ. ВРЯТУВАТИ. ДОПОМОГТИ, який є основним принципом діяльності нашої служби. Запобігання виникненню пожежам, надзвичайної ситуації, рятування життя людей та надання їм допомоги є самою більшою подякою за важку працю рятувальників, яку вони виконують якісно, професійно та оперативно. Всім пожежникам властиві такі якості, як самовідданість, постійна готовність прийти на допомогу, здатність до самопожертви. Працівники пожежної охорони в найбільш складних ситуаціях завжди   проявляють високі моральні якості, професіоналізм, мужність і особисту дисциплінованість.

Не варто нікого переконувати, що професія пожежного-рятівника це найкраща професія, але безумовно, вона входить до числа тих, які життєво необхідні громадянам і державі: без неї жодній з країн світу просто не обійтися.

В цей день хочеться поздоровити всіх співробітників підрозділу це керівний склад – Кулик Є., Стальний О., Назарчук О., командири відділень Нестеренко А., Холодний О., Шпірко К., Стовбур О., пожежні-рятувальники – Головенько Ю., Кузьмінов В., Демченко В., Новгородцев В., водії Аліменко В., Загрудний Д., Лиходій Д., Максимчук В., Тітов О., та тих які більшість свого життя про працювали у пожежно-рятувальному підрозділі – Сиротюк В, Козлов В., Мельник Л., Рибаков А., Козюра О., Буцовський О., Пінчук М., Мельник Ю., Петрів В., та членів їх сімей з професійним святом. Побажати всім здоров’я, успіхів на службі та сімейного добробуту.

 

Начальник Веселівського районного сектору

ГУ ДСНС України у Запорізькій області                                                                О.Баша


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь