Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Афганістан – рана, що не перестає боліти.

Дата: 16.02.2019 08:36
Кількість переглядів: 654

Фото без опису15 лютого відзначалась 30 - та річниця виведення радянських військ з території республіки Афганістан  та день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

До цієї пам’ятної дати селищною бібліотекою для старшокласників районної різнопрофільної гімназії було проведено вечір – зустріч « Афганістан – рана, що  не перестає боліти». Учні дізнались про події тієї десятилітньої афганської війни. Перед старшокласниками виступив зі своїми спогадами Борисенко Ігор Михайлович, голова районної ради спілки ветеранів Афганістану, для якого афганська війна – це його молодість, бойове побратимство, втрати друзів, кров і біль. З великою увагою слухали юнаки та дівчата гостя, задавали питання. Відеопрезентація «Ті, хто пройшов Афганістан» була присвячена нашим землякам, кого опалила полум’ям афганська війна. Не могли не згадати про нашого земляка Олександра Процеля, який не повернувся до рідного дому. В пам'ять про усіх, хто залишився назавжди молодим, священна хвилина мовчання. Звучали вірші, присвячені Афганістану. Були продемонстровані відеокліпи пісень « Афганистан живет в моей душе» , « Мы уходим», « Братаны». Також була оформлена книжкова виставка, присвячена темі заходу.

Усі війни колись закінчуються. Усі ордени знаходять своїх героїв. А історія вічна. Залишаться в ній події афганської війни, написані кров’ю солдатів та сльозами матерів, залишаться в серцях українців імена тих, хто віддав життя. Та хочеться сподіватись, що настане – таки час, коли українські діти знов лише чутимуть про війну із чиїхось розповідей, а матері не плакатимуть перед могилами  своїх дітей. Ми маємо зберегти Україну заради майбутнього.

Т.Кожевнікова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь