A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

18 січня в селищному будинку культури відбувся конкурс колядок та щедрівок серед закладів освіти громади.

Дата: 21.01.2019 13:19
Кількість переглядів: 1005

Українська традиція святкування Різдва сягає давніх давен і несе в собі багатий пласт культури нашого народу. Диво-красу, світло і благодать приховує в собі це свято: коляда з зіркою і Різдвяний Вертеп, запашна кутя і дідух на покуті, 12 страв і вся родина за Святою вечерею. Зберегти ці традиції зможемо лише передавши їх молодому поколінню.

  Протягом зимових свят між фольклорними колективами  закладів освіти Веселівської територіальної громади відбувся конкурс щедрівок, колядок  та вертепів "Щедрий вечір, добрий вечір і дорослим і малечі!", започаткований селищним головою П.М. Кіяшко, згідно з розпорядженням № 303 від 20.11.2018 року.  В конкурсі брали участь заклади загальної середньої, позашкільної та дошкільної освіти  Веселівської територіальної громади. Цього річне дійство припало на 19 грудня 2018 року між закладами дошкільної освіти  та  18 січня 2019 року між закладами загальної середньої та позашкільної освіти. стало вже другим поспіль в історії фестивалю.

Учасники колективів співали пісні з щедрими побажаннями здоров’я, щастя, добробуту й достатку на майбутній рік. Це дійство перетворилося на справжнє свято. Склалося враження, що на якийсь час сцена селищного будинку культури перетворилася на справжню українську хату, до якої завітали щедрувати. Діти в гарних українських костюмах відтворили атмосферу доброзичливості, яка завжди притаманна українцям, особливо в цей вечір.

Учасники конкурсу дивували глядачів не тільки майстерністю виконання пісень, запальних танців, але й яскравими костюмами казкових героїв: Янголів, Кози,Чорта, Солохи та ін.

 Професійне журі  проаналізувало  виступи кожного фольклорного колективу відповідно до критеріїв оцінювання  і ось  такі результати:

Серед  закладів дошкільної освіти:

І місце – КДНЗ «Світлячок» (премія 3000 грн);

ІІ місце – КДНЗ «Оленка» (премія 2000 грн);

ІІІ місце – КДНЗ «Казка» (премія 1000 грн).

 

 Серед закладів загальної середньої та позашкільної освіти:

І місце – КЗ «Маломихайлівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» (премія 5000 грн);

ІІ місце – КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2» (премія 3000 грн);

ІІІ місце – КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» (премія 2000 грн).

 Дипломатами конкурсу стали фольклорні колективи  КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» (премія 1500 грн), БДЮТ (премія 1000 грн), КЗ «Широківський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів –ДНЗ (премія 1000 грн).

 

  На адресу учасників фестивалю прозвучало чимало добрих побажань. Із вітальним слово до присутніх звернулися секретар селищної ради Стогній Р.О. та методист селищного будинку культури Ємець І.І., які підкреслили важливість проведення таких заходів, що спрямовані на популяризацію українських народних пісень календарно-обрядового циклу зимової тематики та побажали їм подальших творчих досягнень, миру, здоров’я, радості, значних і щоденних успіхів, здійснення мрій, щастя – всього найкращого!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь