A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Робота в шкільній теплиці

Дата: 16.01.2019 16:18
Кількість переглядів: 2466

Фото без описуНа території КЗ «Веселівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» Веселівської селищної ради  функціонують  дві  теплиці.

   Одним з головних завдань проекту «Шкільна теплиця»  є створення  умов для забезпечення повноцінного вітамінізованого харчування учнів. Протягом року в теплицях вирощувалася зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля), овочі (огірки, томати, редиска, перець солодкий), які передавалися  до шкільної їдальні. Восени  започаткували вирощування базиліку. Маємо  молоді паростки висадженої  в спеціальних пакетах   картоплі, перші плоди суниці.     До пізньої осені  в теплиці № 2  збирали врожай томатів та перцю, зараз вирощуємо редиску та зелену цибулю.

    В зимовий період  учні під керівництвом майстрів виробничого навчання займаються  розмноженням кімнатних  рослин, різних видів хвойних порід, зокрема,  ялівцю, вирощуванням  розсади петунії. Квітучі  герані, різні види кактусів  виставили у фойє учбового корпусу школи.

   З метою ефективного засвоєння теоретичного матеріалу  практичні заняття  факультативу «Технологія вирощування рослин»  для учнів 5-х класів проводяться у теплиці. Зацікавили  дітей  заняття гуртків  «Юні овочівники», «Світ кімнатних рослин», «Юний натураліст».

   Робота вихованців на заняттях факультативу та гуртках дає змогу набути практичних умінь та навичок у галузі овочівництва  в закритому ґрунті, краще ознайомитися з досягненнями сучасної науки. Досліди, що виконуються гуртківцями згідно плану, мають навчально-виховну та виробничу спрямованість. Вміння дітей готувати ґрунт для висадки  насіння, розсади,  пікірувати рослини, здійснювати правильний полив, проводити дослідження будуть корисними в подальшому житті.

   В планах роботи теплиць  вирощування розсади овочевих культур, а саме: томатів, огірків, перцю, капусти, а також розсади вуличних квітів для озеленення  території  шкіл, дитячих садочків, селища.

                                                                                              

    Грешко Л.А.

майстер виробничого навчання



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь