A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

«Дотримання законів – не обмеження, а запорука справжньої свободи»

Дата: 17.12.2018 08:54
Кількість переглядів: 522

Фото без описуВсеукраїнський тиждень права тривав з 10 по 14 грудня 2018 р. і був присвячений правам людини в Україні. На цьому тижні учні КЗ «Веселівська ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1 Веселівської селищної ради» відвідали безліч заходів, які проходили як  в навчальному закладі, так і в інших організаціях та установах.

Увесь тиждень всі бажаючі учні, батьки, вчителі мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Я маю право», організовану шкільним бібліотекарем Бартків Г.П., а  учень 9-б класу Карлов Сергій намалював тематичну стіннівку «Право мати право».

10 грудня був проведений  Всеукраїнський урок «Права людини». Тематика була найрізноманітнішою щодо повідомлення про захист прав людини в Україні, серед яких: «Історичний розвиток прав дитини», «Конвенція ООН про права дитини», «Право дитини на сім’ю», «Право на освіту», «ЮНІСЕФ – дитячий фонд ООН», «Дискримінація прав дитини», «Правова інформованість дітей та дорослих».

Класний керівник 2-Б класу Щебликіна Г.П. провела виховну годину «Права дитини». Чарівна скринька показала дітям, що найцінніший скарб планети Земля – людина. Діти довели в ході дискусії, що вони мають права і побудували квітку-«ромашку» з основними правами дитини. В ході розповіді, вчителем та школярами було переглянуто книгу «Права дітей». Діти зясували, що мають право на відпочинок і тому провели фізхвилинку.  А незвичайні телеграми, що надійшли на адресу класу, попросили допомоги для казкових героїв. Діти із задоволенням пригадували назви казок та встановлювали, які права казкових героїв в них порушено.

У вівторок для учнів 7-х класів був проведений захід начальником Веселівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Розка Н.В., а також спеціалістом Кваша С. І.

У середу відбулася зустріч учнів 10 – 11 класів з інспектором ювенальної поліції Веселівського відділення поліції Лубяною Наталією Володимирівною.

У четвер учні 9- х класів зустрілися з начальником Веселівського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального  управління юстиції у Запорізькій області Бугайовою В.Ф. Вікторія Федорівна розповіла про напрямки роботи відділу, приділила увагу на загальноприйнятий право просвітницький проект Мінюстиції України «Я маю право».

14 грудня було проведено  морально-правовий  брейн-ринг  «Закон і порядок», який підготували і провели педагог-організатор Філаткіна Ю.І. та заступник директора з навчально-виховної роботи Шкель Н.Л.. Мали можливість продемонструвати свої знання з правознавства учні 9-11класів. Серед них було обрано 2 команди – це «Феміда» та «Девята долоня» та суддів. Метою конкурсу було виховувати у школярів інтерес до правових знань, популяризувати правові закони, розвивати пізнавальний інтерес до предмета, з’ясувати, як учні знають основні поняття з правознавства, навчити дітей користуватися своїми правами в різних ситуаціях, виховувати почуття відповідальності за свої вчинки виховувати почуття причетності до процесу творення правової держави в Україні формувати правову культуру школярів.

Брейн-ринг  складався із 6 турів. І тур – «Правова розминка», ІІ – «Інтелектуальний штурм», ІІІ  тур – «Чорна скриня», ІV  – «Юридичний марафон», V тур – «Ситуація», а також конкурс капітанів. За підсумками перегонів перемогу отримала команда «Феміда».

Серед учнів 5-6 класів була проведена година спілкування „Мої права”, де учні могли познайомитися із нормативними документами, що захищають права дитини в Україні. Також одним із завдань було намалювати „Дерево прав” дитини, з яким учні впорали на відмінно. Так, на місті листочків дерева були намальовані основні права дитини, основу яких, тобто коріння дерева складали Конституція України, Конвенція ООН про права дитини та Закон України „Про охорону дитинства”. Заняття, за словами учнів їм дуже сподобалося, і майже всі прийняли в ньому активну участь.

Загалом  активну участь у проведені тижня правовий знань взяли чи не всі учні школи, тематика даних заходів стосувалася всіх їх без винятку.

Заступник з навчально-виховної роботи Шкель Н.Л



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь