A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Предметний Тиждень української мови та літератури «Мова калинова»

Дата: 12.11.2018 16:17
Кількість переглядів: 2090

Фото без описуПредметний тиждень у школі – це завжди святковий настрій, очікування чогось незвичайного, але, звичайно, і нелегка праця. Тиждень української мови і літератури тривав у Веселівській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 з 05 до 09 листопада 2018 року.

Саме вчителі – словесники та педагог-організатор організували  Тиждень української мови та літератури з метою донести до учнів красу і багатство рідної мови; формувати відчуття краси рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; сприяти самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя; створення емоційно-позитивного мікроклімату.

Отож пригадаємо, як  ми святкували…

Відкриття  Тижня української мови та літератури ознаменувалось виставкою мовних стіннівок «Слово наше рідне – слово українське!»

День другий розпочався для учнів 7-х класі веселою мовознавчою грою  «Ігри патріотів» (вчитель Філаткіна Ю.І.). Школярі поринули у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанували пам'ять про видатних діячів нашого народу.

І ось  наступив день третій, учні 6-а класу  взяли участь у мовознавчому брейн-рингу «Ну, щоб, здавалося, слова» (Лебединська Н.В.). Діти проявили свої знання з української мови та літератури в 6 конкурсах. Але найцікавішим для них виявився - «Музичні піснеспіви».

Четвертий день Тижня української мови так само був насичений і цікавий. Спочатку учні 8-А класу стали учасниками народознавчої вікторини «Я люблю Україну» (Латиш Т.А.), а згодом п’ятикласники презентували свої мовні проекти.

Ось прийшов день п’ятий, а разом із ним  – завершення предметного Тижня. Всі завмерли в очікуванні – що будемо проводити? І учні 2-Б класу, поділившись на 4 команди, зіграли у мовознавчий КВК, який  підготувала Щебликіна Г.П.

Пропозиція прийшла напередодні від, як завжди, креативних школярів: надіслати  звернення до наших воїнів зі словами подяки, підтримки і запевнення любові до України. Флешмоб зібрав дівчат 10-А  класу, які подарували запальний танок захисникам України, частину тепла свого серця.

У фінальному інформаційному повідомленні зазначалось: «Тиждень завершився!» Але не завершується  наше вдосконалення як носіїв чистої, літературної української мови.

Учителі-словесники  показали нові педагогічні технології, продемонструвати найрізноманітніші форми роботи, які вони використовують у своїй педагогічній праці з метою розвитку креативності учнів. Слід відзначити творчу роботу вчителів української мови та літератури , які доклали багато зусиль, щоб заходи пройшли на належному рівні.

Пам’ятаймо, що мова – безцінний скарб, який ми отримали у спадщину і мусимо передати далі.

Чистота нашого мовлення, не засміченого русизмами, словами-паразитами, суржиком, залежить тільки від нас, нашого бажання  ставати кращими.

Педагог-організатор Філаткіна Ю.І.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь