A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Золота палітра пані Осені або Декада осінніх свят в дошкільному підрозділі Новоолександрівського НВК «ЗОШ I – II ст. – ДНЗ»

Дата: 06.11.2018 09:19
Кількість переглядів: 452

Фото без описуЗолотою палітрою промайнули незабутні осінні свята в дошкільному підрозділі Новоолександрівського НВК «ЗОШ I – II ст. – ДНЗ»

Ми розмірковували всі разом: «Як можна привітати пані Осінь незвично та цікаво?». Враховуючи те, що одним із річних завдань нашого закладу є національно-патріотичне виховання дошкільників засобами народознавства, рішення прийшло само-собою…Декада осінніх свят мала охопити своїм змістом не тільки осінні зміни в природі, а й народні звичаї та побут українського народу.

Отож докладніше, про те, як пройшла декада осінніх свят в нашому садочку.

Традиційно, одне з перших й найулюбленіших свят в дитячому садку – «Осінній ярмарок», де діти наочно мають змогу поглинути у світ невичерпного джерела народної мудрості й зрозуміти, що ярмарок – це місце, де зустрічається виробник і споживач, щоб продати чи купити товар, погуляти, пожартувати,поспівати, потанцювати і навіть позмагатися.

Дошкільнята з великим задоволенням приймали активну участь у святі. Були справжніми акторами, співаками, продавцями. Захоплююче дійство супроводжувалося виконанням українських народних пісень «А мій милий вареничків хоче», «Ходить гусачок», автентичною музикою, хороводними іграми.

Кульмінацією свята став імпровізований ярмарок, на якому діти з батьками та гості частувалися різними смаколиками, весело розважалися на атракціонах, приймали участь в святковій лотереї.

Гарне свято – коли враження яскраві, настрій піднесений. І наш ярмарок залишив теплі спогади, відчуття радості, затишку, родинної атмосфери. У святкуванні брали участь усі! Ніхто не залишився осторонь!

Йдемо далі…Естафетну палицю переймає не менш захоплююче, сповнене яскравих барв свято фольклорної музики «Народні перлинки про осінні днинки". Дійство свята поєднало явища осінньої пори і традиції українського народу. Виконання дітьми українських народних пісень, співанок («Роси, роси,дощику»,« Ой є в лісі калина»),хореографічна лірична композиція «Колискова»,  захоплюючі музично-ритмічні ігри, безліч позитивних емоцій від спілкування з народними мелодіями, малими формами українського фольклору (прислів’ями та приказками), шумовий оркестр (під інструментальну версію гімну України) – все дало змогу усім присутнім із задоволенням поринути в атмосферу народної Осені.

Особливо зворушив на святі старовинний обряд «Закосичення», коли матусі заплітали своїм дорослим доням – помічницям тугі коси, вплітаючи стрічки.

Свята, проведені разом з батьками, залишають особливі почуття в серцях дошкільнят, формують почуття відповідальності, любові до свого роду, рідної землі.

Цікавим завершенням марафону осінніх свят в нашому садочку стала виставка поробок з природнього матеріалу «Барви золотої осені». Батьки допомогли своїм діткам проявити фантазію, створити неповторні осінні шедеври. Роботи вразили оригінальністю задумки, технікою виконання, своєрідністю і неповторністю. Були представлені композиції із овочів, яскраві букети, чудернацькі чоловічки, лісові галявинки, картини з листя та насіння. У всіх роботах проявилась творчість та уява кожної родини.

Батькам, що є активними учасниками в усіх наших справах і починаннях, варто сказати особливі слова вдячності. Тільки в тандемі з родиною ми виховуємо малят  справжніми громадянами і патріотами рідної держави!

 

Педагогічний колектив

 дошкільного підрозділу Новоолександрівського НВК



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь