A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Талановитий вчитель, поважний народний діяч - Демидченко-Маслюк Лариса Василівна.

Дата: 02.10.2018 09:10
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

Лише той Учитель, хто живе так, як  навчає.                                             Г.Сковорода

На передодні  дня вчителя вихованці гуртка «Юні екскурсоводи-краєзнавці» ПКЗ «БДЮТ»  зустрілися з почесним  вчителям  Веселого: Демидченко-Маслюк Ларисою Василівною. Вона розповіла гуртківцям  про своє життя.

         Народилася Лариса Василівна 4 листопада 1937 року в селі Кульчиївка Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області. Початок її біографії мало чим відрізняється від біографії її однолітків: роки дитинства були опалені страшним полум’ям Другої світової війни, а також тяжкими післявоєнними роками.

        Навчання вона розпочала у місті Кам’янець-Подільський, а вже середню освіту здобула у місті Ужгород Закарпатської області, куди переїхала її родина.   У 1954 році вона закінчила десятирічку,та вступила до Ужгородського державного університету на фізико-математичний факультет.  В 1959 році дипломований фахівець, за направленням, приїхала до нашого степового Таврійського краю, який зачарував молоду дівчину своєю красою, зовсім іншою, від тієї, серед якої вона виросла. ЇЇ перший урок відбувся у 1959 році в нашому Веселівському районі у Чкаловській середній школі. Для молодого фахівця – це був ніби екзамен, який вона витримала з гідністю.

 Уроки фізики, точної і здається для багатьох «сухої» дисципліни, Лариса Василівна перетворювала в справжню подорож по сторінках підручників, яка супроводжувалася поетичними п’ятихвилинками. Діти, затамувавши подих, слухали поетичні рядки Е.Асадова, вірші якого були улюбленими для Лариси Василівни та її власні поезії. Про таких людей, як Л.В.Демидченко, кажуть – фізик-лірик.

            ЇЇ вихованці відрізнялися глибокими і міцними знаннями, перемагали на олімпіадах по предмету. І найкращий показник педагогічного таланту – це п’ять вчителів фізики Веселівського району – її випускники.

          Працювала у Веселівській СШ№2, завідуючим методичним кабінетом районного відділу народної освіти, 16 років директором Веселівської СШ№1,  32 заступником директора ПТУ№60, з 1993 року від дня відкриття Веселівської районної гімназії – заступником директора.

        Лариса Василівна мала великий талант педагога, високий професіоналізм та вміння працювати, як з учительським , так і з учнівським колективами, а також користувалася повагою серед батьків. Лариса Василівна була яскравим взірцем для молодих колег. Свідоцтвом її високого покликання є сотні листів від колишніх випускників, радісні зустрічі та слова великої вдячності і незабутньої пам’яті.

           Самовіддана праця Л.В.Демидченко-Маслюк гідно пошанована державою. Вона нагороджена орденом «Знак Пошани», медалями «За трудову доблесть», «За заслуги перед громадою селища» . Лариса Василівна була делегатом Всесоюзного з’їзду вчителів, який відбувся в м. Москва в 1978 році.

       Свого часу Лариса Василівна серйозно займалася спортом, починаючи зі студентських років-була капітаном університетської команди з волейболу. А потім капітаном обласної команди з цього ж виду спорту. Пізніше, вже мешкаючи в нашому районі, захищала честь на обласних змаганнях з волейболу і легкої атлетики (метання диску та штовхання ядра).

 Багато років Лариса Василівна була депутатом селищної ради і приймала активну участь в житті селища.

        Любов до людей, вміння вислухати їх, спонукало її після виходу на заслужений відпочинок займатися понад 15 років громадською роботою. Вона є беззмінним секретарем районної ветеранської організації, багато сил і енергії віддає в вирішенні питань соціального захисту ветеранів війни і праці.

 Багата біографія Лариси Василівни. Вона відбулася як вчитель з великої літери. ЇЇ поважають як людину. Все, чому навчило її життя, вона передала своїм дітям і онукам, для яких вона стала люблячою матусею і лагідною бабусею.

          На прикінці зустричі гуртківці привітали Ларису Василівну з Днем вчителя подарували квіти та поробку зроблену руками  вихованців ПКЗ «БДЮТ».

Бажаємо здоров'я, добра, довголіття,
Хай вистачить щастя на ціле століття!

 

Статтю підготували  вихованці гуртка «Юні екскурсоводи-краєзнавці» ПКЗ «БДЮТ»: Коротиш Аріана, Лісовик Вікторія, Кириченко Юлія. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь