A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Веселівській музичній школі - 50 років!

Дата: 26.09.2018 11:37
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

Будівля Веселівської  дитячої музичної школи датується 1909 р. Зі слів старожилів, ця будівля належала місцевому поміщику на прізвище – Калінін . А точніше сам поміщик мешкав десь на місці с. Широке, а ця будівля і будівлі ,що поруч, належали його сину, який займався перевезеннями.

Веселівська ДМШ була створена у 1968 р. На момент відкриття діяли чотири класи, але додатково до основних класів була можливість введення різноманітних факультативів, залежно від наявності спеціалістів (гітара, вокал тощо). У витоків школи стояли: перший директор - Ковальчук Іван Кондратійович, викладачі Горда Анатолій Васильович та Калініна Раїса Сафронівна, яка і досі працює у нашому закладі.

Серед найбільш відомих випускників школи, які продовжили музичну освіту та тісно пов’язали своє життя з мистецтвом це: Горда Лілія, Ревтов Ігор, Козлова Жанна, Лютий Олексій, Бартків Роман, Ганза Катерина, Слободянюк Лариса, Романенко Ольга, Тонкіх Сергій, Авакян Белла, Ісіонова Ольга, Антон Білоус, Сойма Вікторія, Шаповалова Ольга.Фото без опису

 50 років - великий термін. Скільки подій відбулося за цей період! Щось забулося, але багато чого залишилося в нашій пам'яті і стало історією.

Тож давайте згадаємо усіх керівників цієї школи, які всебічно підтримували цей заклад і завдяки яким ми маємо змогу до сьогодні розвивати та підвищувати культурний рівень нашого краю.

Це Ковальчук Іван Кондратійович,  Лисаков Олексій Павлович, Литвиненко Тамара  Кузьмінічна, Гапонов Віктор Миколайович, Плетінь Белла Камоївна та на даний момент Плетінь Роман Сергійович.

 Життя нашої музичної школи за ці 50 років було нелегким, але досить динамічним та цікавим.

 Окрім академічних та звітних концертів  школи, наші талановиті, обдаровані учні брали  участь у багатьох районних та обласних конкурсах і фестивалях, а зараз вже вийшли на всеукраїнський та міжнародний рівень.

 Такими заходами були: 

 обласний конкурс скрипалів «Лунай скрипко!» ( м. Мелітополь) , обласний   конкурс   баяністів -  акордеоністів  (м. Запоріжжя) ,  всеукраїнська музична олімпіада « Голос Країни»  ( м. Київ),

міжнародний фестиваль-конкурс « Одесса встречает друзей» ( м. Одеса)

фестиваль «Різдвяні піснеспіви» ( м. Дубно), міжнародний фестиваль-конкурс «Зорепад » ( м. Дніпро) .

Неодноразово наші талановиті, юні скрипалі, займали призові місця на обласних конкурсах і на сьогоднішній день лауреатами та дипломантами є такі учні: Дарина Сомюк, Марина Перевозчикова, Ісіонова Ольга, Шляхов Дмитро.

 А нещодавно ансамбль скрипалів « Унісон »,  керівник Глоба Лілія Анатоліївна, концертмейстер Дегтярьова Олена Володимирівна, взяли  участь у міжнародному фестивалі-конкурсі « Зорепад» (м. Дніпро), де також стали лауреатами. Гордістю нашої школи також є Антон Білоус та Євген Рудов – лауреати обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів (акордеон).

 Хочеться зазначити що у нашій школі беруть участь  та перемагають у конкурсах не тільки учні, але і викладачі.

Такими є: Аїда Авакян – лауреат обласного конкурсу серед вокалістів (м. Приморськ ), та ( м. Енергодар ),  Белла Плетінь – лауреат обласного конкурсу серед викладачів вокального мистецтва ( м. Запоріжжя ) та Романом Плетінь. Разом вони  створили ансамбль «Парафраз», який також є лауреатом обласного конкурсу в номінації «ансамблевий спів» серед викладачів шкіл естетичного виховання ( м. Запоріжжя)Фото без опису

За роки існування школи біля 400 випускників отримали музичну освіту. І все це завдяки всім викладачам , які працювали в цій школі та працюють зараз. Пригадаємо усіх тих викладачів - ветеранів музичного закладу, які всебічно підтримували її і завдяки яким ми маємо змогу до сьогодні розвивати та підвищувати культурний рівень нашого краю: Фаніна Є.М., Полтаченко Є.С., Гайда В.В., Сар’яді В.М., Пінзур Є.Д., Куровська А.В., Горда А.В., Лаврик С.В., Тінішева В.Г., Орлова Г.В., Ландар Л.І., Василішин В.И., Ісаков О.П., Литвиненко Т.К., Гапонов В.М., Ковальчук І.К., Пікальніс І.І., Шаєвич О.М., Козюра М.В.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь