A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Нова українська школа: зміни в освіті

Дата: 29.08.2018 09:04
Кількість переглядів: 586

Фото без опису

З нового навчального року в Україні набуває чинності реформа освіти, яку Верховна Рада схвалила ще восени минулого року.

Над реформою Міністерство освіти та науки працювало два роки, був врахований досвід семи країн світу – Канади, Фінляндії, Польщі, Шотландії, Ірландії, Франції та Сінгапуру. Також уперше реформа підтримана значним фінансуванням, на неї передбачено 1 мільярд 869,8 мільйона гривень. Зокрема, 386,5 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів і 998,7 мільйона гривень на забезпечення початкових класів навчальними засобами та мобільними. Про це повідомляє “Слово і Діло”.

Одне з головних нововведень полягає в тому, що діти, які підуть до школи цього року, навчатимуться 12 років. Згідно з новим законом, середня освіта буде розділена на три рівні. Перший – початкова освіта (4 роки), її реформа стартує цьогоріч. Другий – базова середня освіта тривалість 5 років (із 1 вересня 2022 року). Третій – профільна середня освіта тривалістю три роки (з 1 вересня 2027 року), яка складатиметься з двох рівнів.

З 1 вересня цього року 1-4 класи вже вчитимуться за новим навчальним планом. Згідно з ним, у першому класі більше годин (315 замість 272) буде приділено вивченню мови та літератури й математики (140 замість 136). На предмети «Громадянськість та історія», «Природознавство», «Суспільство і здоров'я», «Технології та інформатика» буде виділено 140 годин, а фізкультури стане менше (105 годин замість 136).

У 2-4 класах також зросте кількість годин на математику, мову та літературу. Збільшаться години на громадянськість та історію. Фізкультурою діти займатимуться стільки ж, скільки й у першому класі. Порівняно з першим класом удвічі збільшать додаткові години для вивчення предметів.

Зміняться також оцінювання та домашні завдання в початкових класах. У першому класі додому дітям взагалі не будуть нічого задавати, в другому – за рішенням керівництва школи, але щоб це займало у школярів не більш ніж 45 хвилин. У 3-4 класах домашнє завдання вже буде, на нього в дітей має йти максимум 1 година 10-30 хвилин. Крім того, в 1-2 класах буде виключно вербальне оцінювання, тобто оцінюватиметься процес навчання, а не результат. У 3-4 класах до цього додасться підсумкове оцінювання.

Детальніше на інфографіці

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь