Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Заходи щодо попередження професійного вигорання працівників відділення соціальної допомоги вдома.

Дата: 20.07.2018 16:44
Кількість переглядів: 995

Фото без опису

18 липня 2018 року у відділенні соціальної допомоги вдома проведена зустріч психолога установи Атаманчук Катерини з соціальними робітниками. Під час зустрічі проведена бесіда про професійне вигорання і як з цим боротися. Катерина ознайомила присутніх з визначенням синдрому професійного вигорання, з чинниками, які сприяють вигоранню, фазами вигорання.

         Найбільш вразливими до професійного вигорання є професії і посади типу «людина – людина», які в силу характеру діяльності постійно контактують з іншими людьми. До них відносять і соціальних робітників. Робота з людьми похилого віку та інвалідами потребує великого терпіння і любові до своєї справи, бо кожен день соціальні робітники перебувають в міні-стресовій ситуації, що переростає в професійне вигорання. Прояви цього стану не обмежуються тільки професійною сферою, а проявляються в різних сферах буття людини. Щоб боротися і запобігати професійному вигоранню, важливо розуміти патогенез і вміти виявити ознаки і за потребою звернутися до спеціаліста.

         Психолог проінформувала, якщо приділити час і увагу собі, застосувати способи профілактики, порушень психологічного стану можна уникнути. Людина сама може регулювати своє самопочуття, включаючи природні механізми саморегуляції та відновлення. Під час бесіди були проведені вправи, спрямовані на знайомство учасників, створення працездатності в групі, зняття тривожності. В колективі була сприятлива атмосфера, жвава дискусія та зворотній зв’язок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь