Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Тренери з Німеччини провели навчання для добровільних пожежних та професійних рятувальників Веселівської ОТГ

Дата: 21.06.2018 16:01
Кількість переглядів: 990

Фото без опису19-20  червня  у  Веселівській ОТГ перебувала делегація представників з Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ , до складу якої увійшли:  координатор проекту "Підтримка України в управлінні  надзвичайними ситуаціями " Тетяна Виговська,  професійні пожежні м. Бонн (Німеччина) - Філіп Кнофф та  Сімон Фріц на чолі з керівником проекту з підтримки України в управлінні надзвичайними ситуаціями «Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH» паном Крістіаном Пошманном.

Також на заходах були присутні заступник начальника Головного Управління ДСНС України в Запорізькій обл. полковник служби цивільного захисту  Головань Микола Миколайович та  начальник оперативно-координаційного центру Олександр Сичов.

  Минулого місяца під час візиту  у громаді Німецьким партнерам було продемонстровано роботу системи «Радіо-громади», яка також може використовуватися як система оповіщення громади та урочисто у с. Широке  відбулась церемонія передачі захисного одягу, пожежно-технічного обладнання для підрозділів добровільної пожежної охорони Веселівської ОТГ (підрозділ с. Широке та підрозділ с. Мала Михайлівка)  Німецьким  товариством міжнародного співробітництва GIZ.

  Заплановані тренінги складалися з двох частин - теоретичної та практичної.  Заходи відбулися на базі добровільної пожежної частини в с. Широке. Консультантом  в проекті «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», Філіпом Кноффом  19 червня було проведено тренінг для добровольців громади щодо порядку користуванням вказаним обладнанням та дотриманням правил техніки безпеки. Після цього, в учбовому класі тренери провели інструктаж щодо основних правил та порядку дій при ДТП . Добровольці під керівництвом тренера відпрацювали роботу рятувального підрозділу під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди.

Програма другого дня була не менш насиченою.  На початку  відбулася офіційна передача пожежного автомобіля  на базі FORD PICKUP добровільній пожежно-рятувальній частині. Філіп Кнофф урочисто вручив ключі від автомобіля, а  командам рятувальників  подарував  ікони  з зображенням св. Флоріана, який в Європі вважається покровителем  пожежників.  Новий пожежний автомобіль буде введено у бойовий розрахунок добровільної пожежно- рятувальної частини с. Широке.  Це дозволить ефективніше боротися з пожежами, адже автомобіль дозволяє зменшити час ліквідації пожежі, а це, в свою чергу, підвищує захист та безпеку мешканців.

Філіп Кнофф та Сімон Фріц ознайомили добровольців з  основами роботи з пожежною машиною, обладнанням та  правилами  його користування.  Практичне відпрацювання теоретичного матеріалу   проходило біля водойми. Добровольці здійснювали забір води за допомогою плаваючої мотопомпи PS POSEIDON. Також  здійснили забір води з мережі гідрантів.

Відповідно до плану навчань було імітовано пожежу, що мало на меті перевірити готовність до виконання дій за призначенням у разі загрози та виникнення пожежі . За легендою внаслідок аварійної зупинки двигуна – впав і загорівся літак, відбулося розповсюдження полум’я на відкриту територію та набуття великого масштабу пожежі. За участю  начальника оперативно-координаційного центру Олександра Сичова,  команд  добровольців підрозділів добровільних пожежних частин с. Широке та с. Мала Михайлівка , а також веселівських пожежників – рятувальників 13-го Державного пожежно - рятувального посту  ГУ ДСНС у Запорізькій області,  пожежу було ліквідовано.

 Метою тренінгів  було навчання та закріплення набутих знань та навичок , які було досягнуто. Добровольці та рятувальники  показали  добрі знання з відпрацьованих питань. По  завершенню тренінгів  було підведено підсумки. Філіп та Сімон відзначили рівень підготовки добровольців, їх готовність  до дій  в надзвичайних ситуаціях та побажали їм повертатися з подій неушкодженими. Голова Веселівської  селищної ради  Петро Миколайович  Кіяшко подякував представникам Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ за високий рівень проведення змістовних та професійних тренінгів, за передане обладнання та автомобіль добровільній пожежній частині, що значно   покращить матеріально-технічну базу підпорядкованих підрозділів та суттєво вплине на швидкість та якість надання допомоги у надзвичайних ситуаціях.

  Після завершення всіх етапів вручення сертифікатів про успішне погодження тренінг-практикуму із питань пожежогасіння та надання технічної допомоги.

 Сподіваємося, що німецько-українське партнерство триватиме й надалі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь