A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Відділом соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» було організовано та проведено захід з учнями Веселівського професійного аграрного ліцею

Дата: 25.05.2018 10:39
Кількість переглядів: 663

Фото без опису

Збереження здоров’я дітей і молоді є пріоритетним завданням держави, системи соціального захисту та системи освіти. Саме воно має та може відігравати провідну роль для його виконання і забезпечення оптимальних умов для повноцінного розвитку та зростання дітей у безпечному і сприятливому середовищі. Здоров’я нації розглядається як показник цивілізованості держави, що відображає соціально-економічне становище суспільства, а близько 75 % хвороб у дорослих можна уникнути завдяки корегуванню поведінки у дитячі та молоді роки.

Широка мережа закладів системи освіти, що охоплює майже все дитяче населення і значну частину молоді, має унікальну можливість на всіх етапах навчання системно впроваджувати здоров’язбережувальні підходи до організації та здійснення освітньої діяльності, зокрема реалізовувати комплексні профілактичні програми для запобігання таким соціально небезпечним хворобам, як ВІЛ/СНІД, туберкульоз, гепатит, іншим захворюванням, що передаються статевим шляхом, а також алкогольній залежності, тютюнопалінню та наркоманії. На жаль, деякі з цих явищ в Україні набули масштабів епідемії і вимагають системних заходів протидії. Профілактичну освіту також спрямовано на формування у дітей та молоді бажаних моделей безпечної суспільної поведінки – дотримання норм суспільної моралі та правових норм.

Для профілактики соціально небезпечних хвороб та популяризації здорового способу життя відділом соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» було організовано та проведено захід з учнями Веселівського професійного аграрного ліцею. Так, 23 травня, у гості до студентів завітали: Карпенкова А.В. – завідуючий ВСССДМ КУ «ЦСП» ВСР, Губіна Ю.В. – фахівець із соціальної роботи БО Благодійний фонд «Сподівання» та Крайнік Ю.В. – лікар-нарколог Веселівської центральної районної лікарні. Вони розкрили поняття наркозалежності та тютюнопаління, класифікували методи виявлення основних соціально небезпечних хвороб (ВІЛ/СНІД, гепатити, туберкульоз, хвороби ПСШ), ознайомили з послугами, що надаються молоді кожним зі спеціалістів. Організована зустріч також познайомила присутніх з інформацією щодо становища з цими проблемами на територій Веселівської ОТГ і шляхами її покращення.

Всіх бажаючих було запрошено до індивідуальних прийомів до вищезазначених організацій. На згадку про зустріч, підлітки отримали інформаційні матеріали та конверт «Кохання важливе…Захистіть його!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь