Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Візит представників GIZ до Веселівської ОТГ

Дата: 23.05.2018 16:30
Кількість переглядів: 1439

Фото без опису

 22.05.2018р. до Веселівської ОТГ прибула делегація представників з Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ на чолі з керівником проекту з підтримки України в управлінні надзвичайними ситуаціями «Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH» паном Крістіаном Пошманном.

 В актовій залі селищної ради відбулася зустріч, на якій були присутні селищний голова Кіяшко П.М., заступник голови з питань економічного розвитку та інвестицій Дяченко О.В., заступник начальника ГУ ДСНС України у Запорізькій області Головань М.М., директор Запорізького «Центру розвитку місцевого самоврядування» Свистун О.І., експерт з децентралізації Запорізького «Центру розвитку місцевого самоврядування» Аскад Ашурбеков.

  Завдюк Василь Петрович – заступник начальника управління оповіщення та телекомунікаційних технологій ДСНС України розповів  присутнім в залі  про систему оповіщення з використанням технологій хмарних обчислень (випробування цієї системи проходить в 2-х областях)

  У рамках візиту у громаді Німецьким партнерам було продемонстровано роботу системи «Радіо-громади», яка також може використовуватися як система оповіщення громади.

 Після цього гості відвідали учбовий клас з питань пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності та домедичної підготовки на базі КЗ «Веселівська ЗОШ№1». Учбовий клас облаштовано відповідним інформаційними стендами та відповідним наглядним обладнанням. Гостям було продемонстровано роботу реанімаційного стенду, на якому здійснюється навчання учнів ЗОШ правилам надання домедичної допомоги.

 Делегація  оглянула учбовий майданчик для проведення спільних навчань добровольців громади з залученням фахівців районної служби ДСНС, на якому проводилися будівельні роботи. Після цього урочисто у с. Широке  відбулась церемонія передачі захисного одягу, пожежно-технічного обладнання для підрозділів добровільної пожежної охорони Веселівської ОТГ (підрозділ с. Широке та підрозділ с. Мала Михайлівка). До обладнання входить: 14 комплектів захисного одягу (каска, куртка, штани, печатки), плаваючий насос PH Poseidon 1200B, 10 групових ліхтарів Vantag 180, 2 акумуляторних ліхтаря Vulcan 180, 1 прожектор Peli Light, комбінований прилад «Weber SPS 360L E-Forse 2», рятувальний циліндр «Weber RZM 740», 2 ручних пожежних ствола з насадками для піни, пожежні рукава Д51 – 12 одн., Д77 – Д12 одн., багатофункціональний інструмент пожежного-рятівника типу Halligan -  2 одн., штурмова сокира пожежного-рятувальника з пласким обухом – 2 одн.

 Після офіційної частини передачі обладнання, консультантом  в проекті «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», професійним пожежником  м. Бонн (Німеччина) Яном Гаргусом  було проведено тренінг для добровольців громади щодо порядку користуванням вказаним обладнанням та дотриманням правил техніки безпеки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь