A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Представники відділу освіти Веселівської селищної ради в кінці квітня відвідали комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр»

Дата: 03.05.2018 11:59
Кількість переглядів: 704

Фото без описуПредставники відділу освіти Веселівської селищної ради  в кінці квітня відвідали комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр», який відкрився 20 квітня 2018 року в м. Мелітополь та  призначений для дітей з психофізичними вадами.

 Начальник відділу освіти Дундук О. С. та головний спеціаліст відділу освіти  відділу Нетребко І.А. ознайомилися   з умовами центру.  На зустрічі була присутня Директор Департаменту освіти Озерова Т.Я.

Директор центру Тетяна Колодіна провела екскурсію щодо ознайомлення всіх присутніх з кабінетами та класами нового закладу. У залі лікувальної фізкультури є все необхідне для фізичної реабілітації дітей, поряд – тренажерна зала, де зможуть займатися діти з порушеннями опорно-рухового апарату. У кабінетах логопеда, дефектолога та практичного психолога є безліч цікавого дидактичного матеріалу та обладнання для корекції розладів мовлення, зору, слуху, емоційної поведінки дітей. Найбільш технічно оснащена ресурсна кімната, в якій є і вайфай, і необхідна техніка та сенсорна дошка. Центр розрахований на дітей з особливими освітніми потребами, насамперед тих, хто має психофізичні вади чи інвалідність. Вік – від двох до вісімнадцяти років. Усі заняття в центрі безкоштовні.

Сьогодні в Україні дуже важливою є проблема освіти дітей з особливими освітніми потребами. У зв’язку з цим розширюється та удосконалюється мережа навчальних закладів компенсуючого типу (санаторні та спеціальні), в яких безоплатно перебувають хворі діти і діти з вадами психофізичного розвитку. Головний принцип інклюзії: «Рівні можливості для кожного»

Правильно спланована та систематично проведена навчально-виховна робота забезпечить захист права кожної дитини, а особливо дитини з обмеженими можливостями на отримання якісної освіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь