A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ОЛЕНА ДМИТЕРКО - ЛАУРЕАТ МІЖНАРОДНОЇ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКОЇ ЛІТЕРАТУРНОЇ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА

Дата: 12.04.2018 08:00
Кількість переглядів: 839

Фото без опису

Олена Дмитерко стала лауреатом  престижної міжнародної українсько-німецької літературної премії, заснованої 21 рік тому Національною спілкою письменників України та німецькими меценатами — письменницею Тетяною Куштевською, підприємцем Дітером Карренбергом.

Олена взяла участь в урочистій церемонії нагородження, яка відбулася 4 квітня 2018  року в м. Києві у приміщенні Національної Спілки письменників України.

Цього року, з нагоди 100-річчя від дня народження відомого українського письменника Олеся Гончара, Україну вперше відвідав Д.Карренберг, який також привітав лауреатів. 

Переможців цього року було шестеро, по одному у кожній  номінаціі:

1. Проза.

2. Цикл оповідань, новел.

3. Поезія.

4.?Літературознавча праця, присвячена творчості Олеся Гончара.

5. Публіцистика.

6. Надія.

Олена Дмитерко виборола перемогу у номінації " Публіцистка" за художньо-документальну повість «Король палаючого неба». Повість основана на реальних подіях, які відбувалися у 40-х роках минулого століття.  Прониклива та надзвичайно щира історія про те, як тоталітарна система здатна зламати навіть героя, глибоко вразила журі, до складу якого входили Петро Перебийніс, Валентина Гончар (вдова О. Гончара), Тетяна Куштевська та інші.

Як зазначив П.Перебийніс, повість захоплює увагу ще з перших рядків і читається на одному диханні, а її образи і події настільки яскраві, що складається враження, наче дивишся кінофільм. Він відзначив і образність розповіді, і надзвичайну точність опису повітряних боїв авторкою (для цього дівчина спеціально вивчала тактику повітряного бою), а також побажав їй подальших успіхів у творчості.

Олена подякувала засновникам і журі конкурсу за надану можливість творчої реалізації, а викладачам Львівського національного університету ім. І.Франка – за підхід у навчанні молоді, який спонукає до креативності та оригінальності мислення. Вірші Олена писала ще з дитинства, а от роботу над створенням прозових творів розпочала саме під час навчання у цьому університеті.  Крім того, у своїй промові Олена зазначила наскільки важливо підтримувати молодіжні ініціативи, проекти.

 

Вітаємо Олену з перемогою та бажаємо їй наснаги та натхнення!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь