A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Майбутнє України – це наше молоде покоління, яке знає свої права, а в разі їх порушення – впевнено може їх відстоювати!

Дата: 06.04.2018 09:08
Кількість переглядів: 654

Фото без описуЗ цією метою, 04.04.2018 заступником начальника відділу «Веселівське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сіруш Мінасян та головним спеціалістом відділу Тетяною Балховітіною проведено спільний інформаційно-роз'яснювальний захід з керівником-адміністратором Центру надання адміністративних послуг виконкому Веселівської селищної ради Тетяною Овдієнко та інспектором ЦНАП Тетяною Шехурдіною, начальником Веселівського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Запорізькій області Вікторією Бугайовою та інспектором з ювенальної превенції Веселівського відділення поліції Мелітопольського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області Наталією Лубяною.

На першому етапі заходу, в приміщенні новоствореного ЦНАП, проведено робочу зустріч з вищезазначеними партнерами з питань подальшої співпраці з питань реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» та інформування і забезпечення доступу кожного громадянина до безоплатної правової допомоги.

Другим етапом проведено інформування дітей 8-9 класів КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2» з правових питань, а саме, загальний порядок оформлення паспорта громадянина України, порядок отримання безоплатної правової допомоги, порядок зміни прізвища, імені та по батькові. Щоб для школярів інформаційний матеріал виявився цікавим, проведено виїзний захід в приміщенні ЦНАП. Для присутніх керівник-адміністратор ЦНАП Тетяна Овдієнко провела екскурсію  по робочим місцям та спільно з інспектором ЦНАП Тетяною Шехурдіною роз’яснено дітям порядок отримання паспорта громадянина України.

Інспектор з ювенальної превенції Наталя Лубяна, донесла до дітей інформацію, що не варто забувати та вчасно звертатись за отриманням паспорта громадянина України, адже у разі пропуску строків настає відповідальність.

Заступником начальника відділу «Веселівське бюро правової інформації» Сіруш Мінасян, донесено до дітей інформацію, що є система безоплатної правової допомоги, про первинну та вторинну правову допомогу, які правові послуги в них передбачаються, куди звертатись у разі потреби.

Начальником Веселівського районного відділу ДРАЦС Вікторією Бугайовою, донесено до дітей інформацію, про порядок реєстрації зміни імені (прізвище, ім’я, по батькові)  фізичної особи  - громадянина України, відповідно до «Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні» затвердженого Наказом МЮУ від 18.10.2000 № 52/5.

Нагадаємо, що відповідно ст. 21 ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» від 20.11.2002 № 5492-VІ зі змінами, паспорт громадянина України є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Оформлення, видача, обмін паспорта громадянина України, його пересилання, вилучення, повернення державі та знищення здійснюються в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Паспорт громадянина України оформляється особам, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку, - на кожні 10 років. Паспорт громадянина України виготовляється у формі картки, що містить безконтактний електронний носій. Оформлення паспорта громадянина України здійснюється розпорядником Реєстру. Прийняття заяв-анкет для внесення інформації до Реєстру, видача паспорта громадянина України здійснюються розпорядником Реєстру або уповноваженими суб’єктами, згідно законодавства. Паспорт громадянина України видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання або не пізніше ніж через 10 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його термінове отримання. Паспорт громадянина України вперше видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети на його отримання.

Відповідно ст. 197 КУпАП, проживання громадян, зобов’язаних мати паспорт громадянина України, без паспорта громадянина України або за недійсним паспортом громадянина України, а також проживання громадян без реєстрації місця проживання, тягнуть за собою попередження. Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, передбачені ч. 1 ст. 197, тягнуть за собою накладення штрафу від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

          Більш детально ознайомитися з порядок оформлення паспорта громадянина України можна в: ЗУ «Про громадянство України» від 18.01.2001 № 2235-ІІІ,  «Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України» затвердженому постановою КМУ від 25.03.2015 № 302, або звернутись до відповідного органу ДМС.

          Завдяки співпраці, все більше громадян стають поінформованими з правових питань, що забезпечить уникнення правопорушень.

 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 цілодобово.

Веб-сайт: www.legalaid.gov.ua        

                            

Заступник начальника відділу

 «Веселівське бюро правової допомоги»                            Сіруш Мінасян.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь