A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Весна в шкільній теплиці

Дата: 27.03.2018 09:50
Кількість переглядів: 1003

Фото без опису

За календарем закінчується перший місяць весни, а зима ніяк не хоче  відступати: сніг, мороз, холодні вітри. Але є місце, де весна давно вступила в свої  права. Це теплиці КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Веселівської селищної ради», де вже  другий рік реалізується програма  «Шкільна теплиця «Еколайн».

 Тут затишно, тепло, світло. Тягнуться вгору тендітні паростки  розсади квітів, міцніють стебла томатів, а огірки вже мають 5-6 листочків і перші вусики. Зеленіють  петрушка, кріп, молода цибуля, червоніють плоди суниці.       

 Вирощені кімнатні рослини використані для озеленення класних кімнат, фойє.

Все це результат кропіткої праці майстрів виробничого навчання, робітників, учнів.

      Спочатку здійснили підготовку ґрунту, перевірили на схожість насіння, висіяли насіння. Відповідно до технології  пікірували розсаду, пересадили в спеціальні пакети та стаканчики. На даний час висадили в пакети з грунтовою сумішшю 80 кущів огірків «Мірабела F-1», в стаканчики двічі пікірованих томатів 70 штук сорт «Ріо Грант», 120 штук  сорт «Волове серце», 60 штук сорт «Фатіма», 2000  пікірованих томатів сорту «Фуєте», 400 штук розсади ранньої капусти  сорт «Июнька».

     Маємо не пікіровану розсаду квітів рудбекії, чорнобривців, агератуму, пікіровану розсаду петунії – 1500 стаканчиків, шавлії – 75 стаканчиків, шавлії блискучої – 30 штук, бальзаміну – 50 штук.

     Отримали перший  урожай редиски сорт «Сора», який надали до шкільної їдальні.

        Систематично  проводяться заходи щодо захисту рослин, спрямовані  на попередження  грибкових захворювань, ураження шкідниками. На контролі необхідність  внесення агрономічних та мінеральних добрив, оптимальній полив та вологість повітря.

   Отримані під час теоретичних занять  знання, учні закріплюють на практиці. Гуртківці  навчилися  проводити пікірування  томатів, розсади квітів, готувати грунт для висадки огірків, томатів, розсади квітів, здійснювати правильний полив. Проводиться дослідницька робота відповідно до плану.

    В лютому 2018  збудована  ще одна теплиця, завершено роботи з монтажу опалення.  Планується встановлення крапельного зрошення та освітлення, на що громадою виділено кошти в сумі 6 485 грн. та 655 грн. відповідно. Завдяки фінансової підтримки Веселівської  громади придбано насіння, засоби захисту рослин, добрива, ґрунтову суміш на суму 4037 грн.

     Силами гуртківців, майстрів виробничого навчання  підготовлено грунт в теплиці №2, засіяно редис сорту «Сора», висаджено цибулю на зелень.  В подальшому планується вирощувати  розсаду та ранні помідори.  В планах встановлення крапельного зрощування  та освітлення в теплиці  №2, на що сесією виділено 6500 грн.  та 665 грн. відповідно.

 Запрошуємо жителів громади придбати в теплиці розсаду томатів та квітів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь