A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Обласний семінар представників територіальних громад

Дата: 29.02.2016 15:50
Кількість переглядів: 864

Фото без опису

      Реформа децентралізації набирає обертів в Запорізькій області. Децентралізація є досить перспективною ідеєю, вона дозволяє сконцентрувати увагу і ресурси територій на ефективному вирішенні безлічі поточних питань. Делегування частини управлінських функцій від центру в громаду є одним з фундаментальних принципів системи державного управління європейських країн.

    26 лютого 2016 року на базі Веселівської різнопрофільної гімназії був проведений обласний семінар представників територіальних громад Запорізької області. Темою семінару стала «Здобутки, проблеми, перспективи Веселівської селищної територіальної громади (об’єднаної)».

Фото без опису     На семінарі зібралися представники шести об'єднаних громад Запорізького краю, щоб в рамках семінару обговорити досягнення, знайти шляхи вирішення виникаючих проблем, намітити перспективні напрямки.

В роботі семінару взяли участь заступник голови Запорізької облради Владислав Марченко, виконавчий директор «Регіонального центру розвитку самостійних територіальних громад Запорізької області» Олег Кузьменко, керівник Офісу реформ в Запорізькій області Олександр Свистун.

 

Фото без опису

     Перед початком наради, селищний голова Веселівської селищної територіальної громади Петро Миколайович Кіяшко провів для учасників семінару невелику екскурсію по об'єктах соціальної інфраструктури та ОСББ Веселого. Гості мали можливість ознайомитися з тим, як в нових умовах забезпечується функціонування цих установ. Вони побували в двох дитячих дошкільних начальних закладах - «Оленка» і «Казка»,оглянули котельню дитячого садка, яка працює на альтернативному паливі; Веселівській загальноосвітньої школі №1; Веселівській дитячий юнацько-спортивній школі; трьох товариства співвласників багатоквартирних будинків; а також відвідали Храм Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ Київського Патріархату.

     Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису               Фото без опису

Фото без опису

          Після оглядової екскурсії в актовій залі гімназії гостей вітали вокальні колективи Веселівського будинку культури. Після чого голова Веселівської селищної ради П.М.Кіяшко привітав усіх учасників та відкрив теоретичну частина семінару.

            Фото без опису

Фото без опису      До представників об'єднаних територіальних громад Запорізької області з вітальним словом звернувся заступник голови облради Владислав Марченко: «Децентралізація - це передача значних повноважень від державних органів влади органам місцевого самоврядування, щоб такі повноваження можна було реалізовувати найбільш ефективно. І тут, досягнення жителів Веселого є, тим самим, безцінним досвідом, який треба вивчати і впроваджувати на практиці іншим громадам ».

       Під час проведення семінару було обговорено великий спектр питань: від правового базису діяльності територіальних громад до структури виконавчих органів та забезпечення їх ефективної роботи; від фінансування соціально-культурної сфери до використання земельних наділів на території громади. Цікавим питанням для дискусії стали  комунальні підприємства - перспективи їх роботи в нових умовах.

     Фото без опису           Фото без опису

      Фото без опису

 

     Підсумовуючи роботу семінару можна твердо сказати, що вирішення ряду проблем територіальних громад неможливе без особистої ініціативи їх керівників. І завдячуючи голові Веселівської селищної ради Кияшко Петру Миколайовичу, його активній позиції, відповідальності перед людьми і значною мірою залежить розвиток Веселівської селищної територіальної громади.

     

 

 

 

    Після підведення підсумків семінар було завершено.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь