A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Для об’єднаних громад розробляється модель ефективного супроводу освіти

Дата: 15.05.2017 15:44
Кількість переглядів: 747

Фото без опису11 травня в м. Запоріжжя відбувся семінар-практикум на тему: «Створення ефективної моделі методичного супроводу освіти в об’єднаних територіальних громадах області», в якому взяла участь начальник відділу освіти, молоді та спорту виконкому селищної ради Оксана Дундук.

На заході були присутні голови та представники об’єднаних територіальних громад, освітяни, провідні спеціалісти галузі, експерти.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова наголосила, що ОТГ нашого регіону відчули конкурентний вплив районних державних адміністрацій на те, що відбувається в громадах, тому цей навчальний захід проводиться для того, щоб вони мали змогу працювати краще, якісніше, по-новому. Це і є головне завдання семінару.

Слухачам було запропоновано як сучасний теоретичний матеріал, зокрема «Науково-методичний супровід освітньої діяльності в ОТГ», «Аналіз сучасних ефективних моделей науково-методичного супроводу в ОТГ» тощо, так і практичні завдання. Наприклад, учасникам дали завдання розробити проект моделі методичного супроводу в ОТГ та презентувати його; ознайомили з кращими практиками створення методичної служби на прикладі конкретної громади.

Окремою темою стало питання співпраці Департаменту освіти і науки облдержадміністрації та Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з об`єднаними територіальними громадами щодо створення ефективної моделі методичного супроводу в ОТГ. Учасники обговорили функціональні напрями співпраці: організаційно – управлінський, навчальний, організаційно-методичний, науково-методичний та роботу з обдарованими учнями. А за його підсумками групи слухачів запропонували дорожню карту взаємодії ОТГ, Департаменту освіти і науки ОДА та ЗОІППО.

Завершився семінар анкетуванням його учасників, що надалі допоможе виявити проблемні питання управління освітою в ОТГ та шукати шляхи їх розв’язання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь